romet - przerywa i gaśnie podczas jazdy

Tematy nie pasujące do pozostalych dzialów
Odpowiedz
mauri
GG: 0
Moje maszyny: romet
Kontaktowanie:

romet - przerywa i gaśnie podczas jazdy

Post autor: mauri » 2013-03-31, 10:49

Witam wszystkich . Tak na początek to wesołych świąt wielkanocnych i ciepłego motórzenia , bo jak narazie , to jest niezbyt przyjemnie :/ No to chyba mogę już przejść do mojego problemu ;) Otóż mam rometa z silnikiem 023 (kwadraciak) , i dzieje się następująco : z odpaleniem nie ma żadnego problemu , jak to się mówi od pierwszego łapie , no to w drogę , moc , wszystko okej , tyle , że po około 200-300 metrach jazdy na "pełnym gazie " motorek nagle zaczyna przerywać , jakby kończyło się paliwo , i jest już coraz gorzej , bo już po chwili gaśnie zupełnie . Zatrzymuje się , odpalam bez problemu , z tym , że tu już od ruszania przerywa i go strasznie muli :/ zapłon okej , kranik nówka , był rozpoławiany około miesiąca temu ... Proszę o pomoc :)
Dis oil is for tu strołk endżin ;D

klakier665
GG: 0
Moje maszyny: WSK GIL 79'
Kontaktowanie:

Re: romet - przerywa i gaśnie podczas jazdy

Post autor: klakier665 » 2013-03-31, 11:53

zacznij od świecy, powinno pomóć, i sprawdz czy paliwo leje sie do gaznika dobrze czy kapie jak krew z nosa, bo jak zbiornik brudny to nowy kranik nie pomoże.

Odpowiedz