Myślałeś.Wiesz ile takich sprzętów stoi jeszcze po stodołachJakub pisze:Skąd wytrzasnąłeś S1 ?? . Myślałem ze wszystko już w terenie oczyściłem , wiem gdzie co stoi

Myślałeś.Wiesz ile takich sprzętów stoi jeszcze po stodołachJakub pisze:Skąd wytrzasnąłeś S1 ?? . Myślałem ze wszystko już w terenie oczyściłem , wiem gdzie co stoi
Daj do szlifierza on ci powinien zrobić odpowiedni . Nie wiem tylko czy warto oraz czy w tych cylkach jest możliwość 4 szlifu . Skąd dokładnie jesteś ?? (Pisz na PW jak coś ) By się kiedyś ze szkoły urwał zobaczyć Sportaleszczu2580 pisze:Jak nie wyda na trzeci to nie da rady skrobnąć go na czwarty? Chciałbym odratować cylek z epoki bo jakoś nie mam zaufania do dzisiejszych wyrobów. Kupiłem współczesnej produkcji cylinder do Jawy z tym że część szklanki wchodząca w kartery była o 3mm większa niż na starym cylindrze i za cholerę nie pasował w kartery.
Nie mówimy o cylindrze współczesnej produkcji, bo o ile się nie mylę to do WSK 175 takich nie ma. Mówimy o używanym w dobrym stanie. Bez konieczności spawania. Kupujesz po taniości cylinder nominalny np. tu: http://tablica.pl/oferta/wsk175-wiatr-g ... 0b6;r:8;s: (nie moje ogłoszenie). Dajesz na szlif i masz 1 szlif. Zawsze zostaje ci jakiś zapas na przyszłość gdyby cylinder znów wymagał szlifu.leszczu2580 pisze:Jak nie wyda na trzeci to nie da rady skrobnąć go na czwarty? Chciałbym odratować cylek z epoki bo jakoś nie mam zaufania do dzisiejszych wyrobów.
Fabrycznie przewidziano tylko 3 szlify, i gorzyckie tłoki można dostać w rozmiarach N, R1, R2, R3. Teraz almot lub CX oferuje R4, ale te tłoki są gówno warte i szkoda na nie czasu, pieniedzy, nerwów i silnika. Współczesne gary do 175 są o ile się nie myle, na temat jakości się nie wypowiem bo nie miałem ani nie słyszałem. Nie bądźcie takimi optymistami, że wyda wam wszystko o jeden szlif wyżej... To, że dziadek powiedział że ma nominał albo pierwszy szlif i przejechał tylko 10k km, nie znaczy że wyda na drugi. Zreguły robi się plama nad wydechem i jest po sprawie, zostaje szukanie wyższego szlifu o ile taki jeszcze jest. Także nie bierzcie pod uwagę zabardzo tego, że gar nominał to szukamy 1 szlifuleszczu2580 pisze:Jak nie wyda na trzeci to nie da rady skrobnąć go na czwarty? Chciałbym odratować cylek z epoki bo jakoś nie mam zaufania do dzisiejszych wyrobów. Kupiłem współczesnej produkcji cylinder do Jawy z tym że część szklanki wchodząca w kartery była o 3mm większa niż na starym cylindrze i za cholerę nie pasował w kartery.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości