Witam chciałem się Was zapytać czy znacie jakiś warsztat z dobrym fachowcem od piaskowania, szkiełkowania i malowania w okolicach Bełchatowa. Interesuje mnie też chromowanie i niklowanie.
A tam na marginesie co według Was powinno się szkiełkować i piaskować i co powinno się chromować i niklować (jaka jest różnica)? Jestem Świeżym gościem w te klocki i chciałem zaczerpnąć jak najwięcej informacji.
Pozdrawiam
szkiełkowanie, malowanie, piaskowanie - szukam !!!
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06B3 1975r
- Kontaktowanie:
- Jakub
- GG: 4657132
- Moje maszyny: Jubilat
- Kontaktowanie:
Re: szkiełkowanie, malowanie, piaskowanie - szukam !!!
Zakładów nie znam ale wytłumaczę
Szkiełkowanie ----> Aluminium kartery , piasty itp

Oczyszcza aluminium itp
Piaskowanie ------> Rama , elementy nadwozia itp np błotnik , rama bak . Oczyszczanie blach z powłok lakierniczych , oczyszczanie

Chrom
W sumie chromujesz co chcesz ----> Tylko koszta nie należą do najniższych. WSK chromuje się kierownice , lagi dolne zawieszenia , szklanki amortyzatorów , tłumik itp części żeby ładnie wyglądały . Zerknij zresztą na motocykl jaki masz i zobacz co jest w chromie
Ocynk ----> Zabezpieczenie przeciw korozji

Dajesz w ocynk wszelkie śrubki , nakrętki , szprychy , małe dźwigienki itp coś co nie było chromowane
Pozdrawiam
Szkiełkowanie ----> Aluminium kartery , piasty itp

Oczyszcza aluminium itp
Piaskowanie ------> Rama , elementy nadwozia itp np błotnik , rama bak . Oczyszczanie blach z powłok lakierniczych , oczyszczanie

Chrom

W sumie chromujesz co chcesz ----> Tylko koszta nie należą do najniższych. WSK chromuje się kierownice , lagi dolne zawieszenia , szklanki amortyzatorów , tłumik itp części żeby ładnie wyglądały . Zerknij zresztą na motocykl jaki masz i zobacz co jest w chromie
Ocynk ----> Zabezpieczenie przeciw korozji

Dajesz w ocynk wszelkie śrubki , nakrętki , szprychy , małe dźwigienki itp coś co nie było chromowane
Pozdrawiam

Mów mi Kuba. Zielony w 175
Raz sierpem , raz młotem w czerwoną hołotę
Magister Kebeb
Raz sierpem , raz młotem w czerwoną hołotę
Magister Kebeb
- krzysiek200
- Moje maszyny: WSK M21W2 DUDEK '75
WSK M21W2 KOBUZ '77 - Lokalizacja: Łowicz/Nieborów
- Kontaktowanie:
Jeśli na forum nie ma jakiś namiarów na zakłady to musisz szukać samemu w necie itp lub zrobić to wysyłkowo
-
- Moje maszyny: WSK M06B3 1975r
- Kontaktowanie:
Dzięki za rozwikłanie tematu, teraz wiem już więcej
Pozdrawiam

-
- GG: 6029908
- Moje maszyny: ktm 350
- Kontaktowanie:
w sprawie chromów mogę pomóc 

- dawid_f831
- Moje maszyny: WSK M06 B1
M06 64
M06 B3 - Lokalizacja: Bełchatów
- Kontaktowanie:
najbliżej Bełchatowa piaskują chyba w Pabianicach z tego co znalazłem. Gdybyś chciał chromowanie to znalazłem w Piotrkowie, ale nie wiem jaki jest efekt końcowy jeszcze nie zawoziłem nic