Yahoo: jestem przekonany, że Twoja puszka narzędziowa została odkręcona od Sarenki którą kupiłem od Roberta S., kilka faktów: "narzędziówka" jak i motocykl kupiliśmy od tej samej osoby. Ten motocykl był opisany w świecie motocykli tuż przed tym zanim go kupił ten handlarz. Na zdjęciach z czasopisma widać wyraźnie, że motocykl posiada puszkę, co więcej na tym zdjęciu:
sarenka_tom04.jpg
widać, że górna część obejm mocujących puszkę do ramy jest pomalowana na czarno( zaznaczyłem strzałką), dzisiaj zrobiłem to zdjęcie:
sarenka.jpg
kolor puszki jest identyczny jak błotnika, tak samo jest z obejmą i kolorem ramy. Biorąc pod uwagę te wszystkie fakty i ilość zachowanych Sarenek.. mniej niż 10(?) to nie mam wątpliwości.
Seba: proszę bardzo, dodam, że w weekend znalazłem sklep w którym mają pod dostatkiem śrub na płaski śrubokręt M4, M5, M6 i to w rożnych wariacjach i długościach za bodajże max 40pln/kg jakby co..
Ostatnio też zaliczyłem kilka ciekawych imprez:
Mini zlot pojazdów militarnych w Mosinie..takim oto sprzętem przyjechaliśmy

wrażenia z jazdy bezcenne, nawet tiry zjeżdżały z drogi
BRDM 2.jpg
Święto 1 Batalionu Pancernego, czyli drzwi otwarte CSWL w Poznaniu. Warto coś więcej wspomnieć o tej placówce. Jest tam moim zdaniem na pewno najlepszy zbiór pojazdów wojskowych w Polsce a nawet jeden z najciekawszych w skali świata pod kątem pojazdów z 2WŚ. Wymienię tylko kilka perełek: IS-2 jeden z dwóch jeżdżących, które brały udział w działaniach wojennych. Sturmgeschütz IV parę lat temu wydobyty z dna rzeki, a po 2 latach odrestaurowany i uruchomiony. Sd.Kfz 6 podobna historia jak Stug, T70 jeden z kilku jakie się ostały, TK-S polska tankietka, Su 152 prawdziwa bestia , przy niej tygrys to zabawka;), czy nawet oryginalny czołg z "Czterech pancernych". Sama ilość -ok 40 czołgów już robi wrażenie ale fakt, że większość jest sprawna i na chodzi oddziela po prostu powala.
Tutaj macie więcej informacji o MBP CWSL w Poznaniu
http://muzeumbronipancernej.pl/
kilka fotek: sherman firefly
sherman.jpg
i Stug IV
stug.jpg
W niedzielę odwiedziłem razem z Pawłem Piknik motocyklowy w Mosinie tym razem na Dnieprze, impreza kameralna, z konkursami, koncertem, było co pooglądać, pojeść i popić

Nawet pokazało się, jak dobrze naliczyłem 4 wski!

Pogoda dopisała, towarzystwo sympatyczne, przy wyjeździe organizator przybił piątkę, także za rok pewnie też będę.
mosina.jpg
Dziś też troszeczkę ruszyło się przy S600, tarcze sprzęgłowe trzeba było dotrzeć do grubości 5mm by całość zmieściła się na styk w koszu sprzęgłowym.
sprzęgło sokół 600.jpg
wstępna przymiarka:
sprzęgło sokół 600 2.jpg
Dzisiaj też doszła uszczelka pod głowicę także w efekcie czego można było już skręcić całość góry:
sokół 600 głowica i cylinder.jpg
CDN

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.