Tłumik wsk 175
-
- GG: 0
- Moje maszyny: SHL M11W
- Kontaktowanie:
Tłumik wsk 175
Witam. Mam pytanie odnośnie tego jak wyprostować tłumik WSK 175 tłumik ma 2 dość duże wgniecenia(miejsca zaznaczone na czerwono , zdj nie moje narazie nie mam jak zrobić) po szlifie choć o dziwo nie ma zadrapań dlatego chce go jeszcze odratować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- irek
- GG: 7348413
- Moje maszyny: Komar, WSK 175
- Kontaktowanie:
Re: Tłumik wsk 175
Jedyny sposób według mnie to przyspawanie pręta i "wyciągnięcie" wgnieceń. Jednak to uszkodzi chrom.
Spawanie TIG Stal zwykła, nierdzewna i aluminium
-
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Gdzieś na forum : był już wątek na ten temat :} Coś pisali o wlewaniu wody i zamrażaniu jej w zamrażalce w celu "napuchnięcia" tłumika 

Moja maszyna i jej historia :} viewtopic.php?f=71&t=15749
-
- Moje maszyny: SHL M11W
- Kontaktowanie:
Tylko gdzie taki wielki zamrażalnik ja znajdęHunT pisze:Gdzieś na forum : był już wątek na ten temat :} Coś pisali o wlewaniu wody i zamrażaniu jej w zamrażalce w celu "napuchnięcia" tłumika

- freeshooter
- Moje maszyny: wsk 4 175 kobuz
- Kontaktowanie:
popytaj miejscowych blacharzy nie którzy maja taka maszynkę która zamraża element i w czasie jego rozmarzania wyciąga nie wielkie gnioty
Mało się zarabia żyje się jak hrabia!
Ekipa Północ
Ekipa Północ
- GNS Kraków
- Moje maszyny: CBR f4i Sport , WSK 125,x2
- Kontaktowanie:
można jeszcze teoretycznie ciśnieniowo próbować. Ja tak wyciągam błotniki w autach. Butelka po coli i kompresor. Ale raczej jej nie włożysz do tłumika. Jeszcze z tego co wiem jest chłop w Krakowie co wyciąga wgnioty z dachów po gradobiciu. Widziałem ma takie fajne przyssawki i wyciąga dachy bez zadrapania bez konieczności lakierowania. Usługa była dość droga bo coś koło 200zł od elementu. musisz poszukać po internecie naprawy lakiernicze bez malowania czy jakoś tak.