Nity tylnej zębatki
- Fingerman
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06B3 GIL
- Kontaktowanie:
Nity tylnej zębatki
Kupiłem nity aluminiowe 5x20 niestety innych nie było w metalowym. Skróciłem je do 14mm (wysokość bez łba), bo takie znalazłem na allegro ponoć oryginalne. Niestety te, które kupiłem są sporo miększe od tych, które miałem wcześniej założone. Nie wiem czy to jest dopuszczalne, żeby nitować zębatkę dość miękkimi nitami. Jak je skracałem, to do połowy doszedłem, tak że normalnie się cieło, a potem to nagle plastelina i się odginała część urzynana.
Nie wiem co robić, ponieważ chciałbym zdążyć na forumowy zlot, a jednocześnie nie chciałbym po drodze mieć przygód. Kupić i czekać aż przyślą takie: http://allegro.pl/nelmoto-oryginalne-ni ... 28705.html czy montować to co mam?
Nie wiem co robić, ponieważ chciałbym zdążyć na forumowy zlot, a jednocześnie nie chciałbym po drodze mieć przygód. Kupić i czekać aż przyślą takie: http://allegro.pl/nelmoto-oryginalne-ni ... 28705.html czy montować to co mam?
- metzek
- Moje maszyny: New B3 85' S2,S1,S1EX,lelek,Kos,itpTriumph T140
- Kontaktowanie:
Re: Nity tylnej zębatki
Kup te z allegro za 8 zł ja kupowałem i są OK
- Fingerman
- Moje maszyny: WSK M06B3 GIL
- Kontaktowanie:
Dobra zamówiłem, mam nadzieje że nie będą się ociągać z wysyłką. Cenę mają dość wygórowaną, ale już niech strace pare złotych, a zyskam spokój to będzie i tak dobrze.
- krzysiek200
- Moje maszyny: WSK M21W2 DUDEK '75
WSK M21W2 KOBUZ '77 - Lokalizacja: Łowicz/Nieborów
- Kontaktowanie:
Jak nie dojdą do zlotu to skręc ją na śruby, tymczasowo może tak być, później zrobisz jak Bóg nakazał.
- Łukasz S.
- Moje maszyny: wełeski
- Kontaktowanie:
Stalowe nity, do kupienia w większości metalowych za 50 groszy....
- wujcio
- Kontaktowanie:
Pany nit z zasady ma być miękki aby dobrze się rozszerzył przy zaklepywaniu.
Długość trzeba sobie doświadczalnie dobrać bo to odrazu widać przy zaklepywaniu czy tworzy się ładny łebek czy jest za krótko/długo
Długość trzeba sobie doświadczalnie dobrać bo to odrazu widać przy zaklepywaniu czy tworzy się ładny łebek czy jest za krótko/długo
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Weź lepiej napisz NelMotowi smsa, bo z tego co wiem to od wczoraj wygrzewa dupę nad jezioremFingerman pisze:Dobra zamówiłem, mam nadzieje że nie będą się ociągać z wysyłką. Cenę mają dość wygórowaną, ale już niech strace pare złotych, a zyskam spokój to będzie i tak dobrze.

-
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Panowie ja mam inne pytanie. Kupiłem nity w sklepie z częściami do WSKi, Niestety nie popatrzylem sobie jaka jest srednica otworu w zębatce i nity są za szerokie tj. 4,8 mm. Ale sprawdzalem tez na allegro, gdzie indziej sa nity nawet po 5mm, czyli co trzeba rozwiercać zebatke? Zawsze sie tak po prostu robi czy jednak kupilem nity do niczego?