Jak to rozłączyć? Klej!
- Kamillos
- GG: 0
- Moje maszyny: SHL M17 Gazela
- Kontaktowanie:
Jak to rozłączyć? Klej!
Witam!
Robie generalny remont sinika 175. Miałem jakiś stary wał, oddałem go do regeneracji. Gość mi mowi ze jeden czop jest luźny i ze łozysko trzeba wkleić na kleju . Kupiłem taki klej: http://www.motointegrator.pl/produkty/3 ... 01-10-gram . Miełem łozyska Kinex(słowackie, podobno dobre), ale jedno było zardzewiałe w środku więc poszedłem je wymienić. Niestety nie było już Kinexów tylko jakieś inne. Podobno dobre... "CX JAP". Wkleiłem jedno na czop, myślałem, ze Japońskie są... .
Wieczorem sprawdzam czy dobre a tu lipa. Chińskie łozyska, "jak wytrzymaja 1k km to bedzie cud".
Klej mi zasechł i nie mam jak tego łozyska ściągnąć. Może wiecie jakim sposobem to zrobić?
Robie generalny remont sinika 175. Miałem jakiś stary wał, oddałem go do regeneracji. Gość mi mowi ze jeden czop jest luźny i ze łozysko trzeba wkleić na kleju . Kupiłem taki klej: http://www.motointegrator.pl/produkty/3 ... 01-10-gram . Miełem łozyska Kinex(słowackie, podobno dobre), ale jedno było zardzewiałe w środku więc poszedłem je wymienić. Niestety nie było już Kinexów tylko jakieś inne. Podobno dobre... "CX JAP". Wkleiłem jedno na czop, myślałem, ze Japońskie są... .
Wieczorem sprawdzam czy dobre a tu lipa. Chińskie łozyska, "jak wytrzymaja 1k km to bedzie cud".
Klej mi zasechł i nie mam jak tego łozyska ściągnąć. Może wiecie jakim sposobem to zrobić?
- Łukasz S.
- Moje maszyny: wełeski
- Kontaktowanie:
Re: Jak to rozłączyć? Klej!
Podgrzej - klej puści.
- Kamillos
- Kontaktowanie:
Czyli podgrzewam, a potem ściagacz?
-
- Kontaktowanie:
Zakładasz ściągacz, podgrzewasz łożysko i zaczynasz ciągnąć.
-
- Moje maszyny: jawa
shl
gnom
perak
sport 2(sprzedany )
Velorex 560 - Lokalizacja: Kraków
- Kontaktowanie:
albo dospawaj coś do łozyska zeby dobrze było to wycisnąć na prasie i musi wyjśc. Ja tak nieraz robiłem tylko sęk w tym ze musisz mieć dostęp do prasy
- wujcio
- Kontaktowanie:
ściągaczem powinno spokojnie pójść.
Klej nie trzyma jakoś mega mocno ale lepiej podgrzać tylko nie do przesady.
Klej nie trzyma jakoś mega mocno ale lepiej podgrzać tylko nie do przesady.
- Kamillos
- Kontaktowanie:
Jakim ściągaczem ściagaliście łozyska z wału. Pomiedzy przeciwaga wał a łozyskiem jest bardzo mała przerwa i ciezko bedzie włozyc tam łapki ściągacza. Taki sie nada: http://allegro.pl/sciagacz-do-lozysk-75 ... 49540.html , tylko te łapeczki przyciąć, zeby sie zmieściły pomiedzy przeciwwage a łozysko?
-
- Moje maszyny: swidnik
- Kontaktowanie:
Albo multiszlifierką tniesz łożysko ,lekko puknąć i samo spadnie. Tym ściągaczem z aukcji nie ściągniesz.
- wujcio
- Kontaktowanie: