Model bliżej nieznany 1976
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
Re: Model bliżej nieznany 1976
Dzisiaj poszedł do szlifu oryginalny cylinder, w środę ma wrócić z nowym tłokiem i pierścieniami z ALMOTU. Silnik rozebrany na części pierwsze. Niestety okazało się że jest krzywy korbowód i zębatka na koszyku sprzęgłowym ma liche zęby. Po odbiorze cylindra i tłoku silnik zostanie złożony. Niestety ze względu na nieprzewidziane koszta narazie remont zakończy się na tym etapie.
-
- Kontaktowanie:
Dzisiaj udalo mi sie upolowac kosa z 1980 roku. Ktos go paskudnie pomalowal na niebiesko ale ma niepognieciony bak i plastiki w dobrym stanie. Rama lepsza od mojej. Pali od pierwszego kopa. Jest troche niekompletny i sprzeglo jest do roboty ale zostanie on dawca czesci. Narazie przeloze silnik do tej pierwszej wski a w miedzyczasie rozbiorerame
, wypiaskuje i powolutku bede skladal.
Moja przednia piasta ma wyryte kolko po slimaku. Chce ja wymienic ale jak zabezpieczyx sie przed tym na przyszlosc? Czy wymiana slumaka zalatwi sprawe?
, wypiaskuje i powolutku bede skladal.
Moja przednia piasta ma wyryte kolko po slimaku. Chce ja wymienic ale jak zabezpieczyx sie przed tym na przyszlosc? Czy wymiana slumaka zalatwi sprawe?
- Jakub
- GG: 4657132
- Moje maszyny: Jubilat
- Kontaktowanie:
To składaj Kosa na oryginalnej ramie
A tego składaka przeznacz na zrobienie B3

A tego składaka przeznacz na zrobienie B3
Mów mi Kuba. Zielony w 175
Raz sierpem , raz młotem w czerwoną hołotę
Magister Kebeb
Raz sierpem , raz młotem w czerwoną hołotę
Magister Kebeb
- peter125-175
- Moje maszyny: 50 sztuk
- Kontaktowanie:
Musi być tulejka z filcem (między ślimakiem a łożyskiem w piaście) wtedy nie będzie ci piastę darło przez ślimak.lisu84 pisze: Moja przednia piasta ma wyryte kolko po slimaku. Chce ja wymienic ale jak zabezpieczyx sie przed tym na przyszlosc? Czy wymiana slumaka zalatwi sprawe?
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Założyłeś nowy tłok do nieszlifowanego cylindra?
-
- Kontaktowanie:
Nie zakladalem nowego tloka do nieszlifowanego cylindra. A skad ten pomysl ze moglem tak zrobic?