Dlatego apeluje by nie łaszczyć się na okazje, jak nikt nie licytuje to oznacza że jest coś nie tak.
Oszustwo nie jest czynem przepołowionym i wartość w tym wypadku nie ma znaczenia , pytanie tylko jak dokładnie brzmiała treść aukcji , w jaki sposób sprzedający opisał jego stan i przede wszystkim czy chce Ci się w to bawićmundy1 pisze:Skoro wartość 100ZŁ , to wiele mu policja nie zrobi.
To ja ci też powtórzę. Oszustwa na kwotę poniżej 250zł nie są rozpatrywane w ogóle w świetle przepisów. Policja chce ten limit przesunąć do 1000zł bo mają zbyt dużo zgłoszeń i brakuje im czasu1angel pisze:Powtórze po raz kolejny że kwota nie ma tu najmniejszego znaczenia przy zgłoszeniu na Policje
To proszę przytocz mi ten przepis bo ja jak dotąd nie spotkałem się z czymś tak absurdalnym , sam fakt występowania tego artykułu w kk daje do zrozumienia że wartośc nie ma znaczenia wystarczy że zostaną spełnione przesłanki wymienione w treści tegoż artykułu . Także następnym razem polecam nie udzielać się w temacie o ktorym nie masz zielonego pojęcia .auriol77 pisze:To ja ci też powtórzę. Oszustwa na kwotę poniżej 250zł nie są rozpatrywane w ogóle w świetle przepisów.
Nie policja tylko nasz mądry rządauriol77 pisze:To ja ci też powtórzę. Oszustwa na kwotę poniżej 250zł nie są rozpatrywane w ogóle w świetle przepisów. Policja chce ten limit przesunąć do 1000zł bo mają zbyt dużo zgłoszeń i brakuje im czasu1angel pisze:Powtórze po raz kolejny że kwota nie ma tu najmniejszego znaczenia przy zgłoszeniu na Policje
Idź sobie na policję to zobaczysz co ci powiedzą i czy odzyskasz swoje pieniądze1angel pisze: To proszę przytocz mi ten przepis bo ja jak dotąd nie spotkałem się z czymś tak absurdalnym , sam fakt występowania tego artykułu w kk daje do zrozumienia że wartośc nie ma znaczenia wystarczy że zostaną spełnione przesłanki wymienione w treści tegoż artykułu . Także następnym razem polecam nie udzielać się w temacie o ktorym nie masz zielonego pojęcia .
Jakich przepisów ? Bo chyba nie mówisz o przepisach kodeksu karnego .auriol77 pisze:To ja ci też powtórzę. Oszustwa na kwotę poniżej 250zł nie są rozpatrywane w ogóle w świetle przepisów.
Tak się składa , że kk kw i reszte mam w jednym palcu bo swoją pracę opieram właśnie na tych aktach prawnych , forum prawnego do pomocy tym bardziej nie potrzebuje. Jak Ci się będzie nudziło to sobie wklep w guglach i poczytaj przyda się na przyszlość zanim zaczniej pisać bzdury . pozdro .auriol77 pisze:Jak cię interesują szczegóły to weź sobie kodeks do ręki lub pisz na forum prawnym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości