Witam Wszystkich na forum.
Jestem tutaj aktywny od niedawna, dziś postanowiłem przedstawić swoją maszynę, którą jest ''Czarna Strzała'' czyli motocykl WSK M21W2 z 1973 roku. Kupiłem ją w 2012 roku, dokładnie 27 sierpnia, najszczęśliwszy dzień w moim życiu

, Motocykl jak się okazało był w niezłym stanie, lecz lakier wymagał odświeżenia, chormy jeszcze w niezłym stanie co mnie bardzo ucieszyło. Na dodatek starszy Pan powiedział ''poczekajcie chwileczkę tutaj zaraz coś przyniosę''. I przyniósł, ''Instrukcję obsługi i napraw bieżących'' a w niej wszystkie schematy jakie dostał w fabryce, czyli: ''schemat smarowania'',''Przepisy obsługi Akumulatorów Motocyklowych'' rysunek z ''przekrojem silnika W2B''. Oraz w drugiej ręce: ''Książeczkę Gwarancyjną'' !oraz dowód rejestracyjny Wszystko z tego motocykla

, dodatkowo dodał jeszcze nową cewkę, oponę do tyłu, łańcuszek sprzęgła nowy z PRL, i tarczę sprzęgłowe także nowe z PRL-u. Zapakowaliśmy ''Motór'' do samochodu odjechaliśmy, wróciliśmy do domu. Na następny dzień odpaliliśmy motocykl, odpalił za 15 i pracował !

, zgasiliśmy i na następny dzień zabraliśmy się za rozkręcanie, wszystko rozkręciliśmy w drobny mak, porobiliśmy co trzeba i na wiosnę skręciliśmy motocykl. Postanowiłem że motocykl będzie miał żólte blachy i ten pomysł zrealizowałem. Niedawno byliśmy z odwiedzinami u pana od którego kupiliśmy motocykl, był zachwycony jego stanem i nawet dał się namówić na przejażdżkę.
Dziś motocykl ma 11.714 km na liczniku, w dniu zakupu miał 11.013 km i sprawuję się znakomicie jeszcze nigdy nie zawiódł, oby tak dalej

. Jeszcze może napiszę dlaczego akurat ten model ?, otóż za kawalera mój tata miał dokładnie taki sam motocykl, też z 1973 roku który ukradli mu z pod bloku

po latach tata odzyskał swój motocykl (no może nie dokładnie ten sam ) i jest bardzo zadowolony, sam z resztą włożył dużo pracy żeby ten motocykl wyglądał jak ten jego, sprzed lat

, w załącznikach fotki motocykla. Pozdrawiam Was i Wasze Maszyny.
P.S zapomniałem dodać że motocykl oryginalnie nie posiadał kierunkowskazów, ale ze względu na wygodę użytkowania je zamontowałem, ale sa one zamocowane tak że w każdej chwili można powrócić do pełnego oryginału bez konieczności łatania jakiś wierconych dziur

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.