Ile są warte Lagi od Kosa.
- Savier
- Administrator
- GG: 0
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
- peter125-175
- Moje maszyny: 50 sztuk
- Kontaktowanie:
Re: Ile są warte Lagi od Kosa.
Jeśli jest kompletny to za 200 zł,a nawet 250 zł,ale to trzeba znaleźć dobrego żyda
.

Tzn.chce kupić takie lagi od znajomego i nie wiem ile dać,bez koła i błotnika.
- peter125-175
- Moje maszyny: 50 sztuk
- Kontaktowanie:
Max 150 zł jeśli ładne są,bież jak najtajniej
.

- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
Pany co sądzicie o takim zawieszeniu i ile jest warte? Czego mu brakuje oprócz korka sztycy? Wiem, zdjęcia niezbyt dobrej jakości niestety ale na razie innych brak. Podpowiedzcie jakiego to modelu i jakie powinno być mocowanie reflektora? 

Ostatnio zmieniony 2013-11-03, 07:59 przez czankete, łącznie zmieniany 1 raz.
- mistrzunioss
- Moje maszyny: M06B3 125 Bąk 75'
M06B3 125 Kos 85'
M06B3 73' Garbuska - Lokalizacja: WLKP
- Kontaktowanie:
max 120 

- czankete
- Kontaktowanie:
A kompletność? Stan techniczny jak na Wasze oko i mocowanie lampy?
- wujcio
- Kontaktowanie:
Musisz sam ocenić czy jest duży luz między lagami chromowanymi a dołami aluminiowymi.
Ważne jest aby na lagach chromowanych nie było dużych wytarć chromu w miejscu gdzie chodzą aluminiowe lagi.
Zwróć również uwagę czy nie są pourywane gwinty w lagach aluminiowych - trzymające błotnik + otworki do spuszczania oleju tak samo sprawdź jak wyglądają półki.
Dodatkowo do lag chromowanych przyłóż coś długiego i prostego i sprawdź czy są one proste bo często zginały się niestety lub wizualnie oceń czy zawieszenie jest proste. Niby jesli jest komplet to da się ustawić tak aby pracowało ono idealnie nawet jeśli jest troszkę krzywe.
Można by troszkę to zawieszenie porozkręcać (wystarczy odkręcić górne korki) czy są wszystkie sprężyny i jak ogólnie wygląda wnętrze.
Błotnik jest już z tych lepszych ze wzmocnieniem w środkowej części więc na pewno fajnie będzie to się sprawowało
Ważne jest aby na lagach chromowanych nie było dużych wytarć chromu w miejscu gdzie chodzą aluminiowe lagi.
Zwróć również uwagę czy nie są pourywane gwinty w lagach aluminiowych - trzymające błotnik + otworki do spuszczania oleju tak samo sprawdź jak wyglądają półki.
Dodatkowo do lag chromowanych przyłóż coś długiego i prostego i sprawdź czy są one proste bo często zginały się niestety lub wizualnie oceń czy zawieszenie jest proste. Niby jesli jest komplet to da się ustawić tak aby pracowało ono idealnie nawet jeśli jest troszkę krzywe.
Można by troszkę to zawieszenie porozkręcać (wystarczy odkręcić górne korki) czy są wszystkie sprężyny i jak ogólnie wygląda wnętrze.
Błotnik jest już z tych lepszych ze wzmocnieniem w środkowej części więc na pewno fajnie będzie to się sprawowało

- czankete
- Kontaktowanie:
Dzięki bardzo kolego za wskazówki ale ze stroną techniczno/manualną nie byłoby problemu - mam własny warsztat.
Problem polega na tym, że nie mam tego zawiasu fizycznie u siebie tylko rozważam ewentualny jego zakup. Na chwilę obecną dysponuję tylko takimi fotkami i na ich podstawie chciałbym możliwie dokładnie ocenić ich stan wizualny i kompletność - może ktoś coś wypatrzy. Co kilka par oczu to nie jedna
.Obecny właściciel zapewnia, że do wymiany od strony technicznej są jedynie uszczelniacze.
Niestety cena jest wyższa niż 120zł jak ktoś wcześniej napisał o wartości tego typu części. Prawda jest taka, że od dłuższego czasu poluję na coś ładnego a to co jest w ofertach na allegro czy tablicy za 100-200zł to najczęściej niekompletny złom, który trzeba by reanimować dając chociażby nowe powłoki chromu.
....temat nieaktualny - po przemyśleniu i skalkulowaniu kosztów wyszło, że pewniej będzie za podobną kwotę zregenerować stare zawieszenie

Niestety cena jest wyższa niż 120zł jak ktoś wcześniej napisał o wartości tego typu części. Prawda jest taka, że od dłuższego czasu poluję na coś ładnego a to co jest w ofertach na allegro czy tablicy za 100-200zł to najczęściej niekompletny złom, który trzeba by reanimować dając chociażby nowe powłoki chromu.

....temat nieaktualny - po przemyśleniu i skalkulowaniu kosztów wyszło, że pewniej będzie za podobną kwotę zregenerować stare zawieszenie