Przyczepa do przewozu motocykli
Re: Przyczepa do przewozu motocykli
przednie koło tylko odkręciłem ,a motor położyłem na dużej(nietypowej) palecie,ale dostępnej w każdym skupie plus pełno,szmat,koców,kartonów ,streczu i poszła.
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125 B1
WSK 125 B3
WSK 125 B3 Bąk
JAWA TS 350 - Lokalizacja: Gliwice
- Kontaktowanie:
A masz informację w jakim stanie Gazelka dojechała do nabywcy
Bo jak taki leżący motorek znalazł się na samym dole innych paczek, paczuszek, palet i Bóg wie czego jeszcze to mogło być nieciekawie. Niestety obawa o stan przesyłki po transporcie najbardziej mnie zniechęca do wysyłania firmą kurierską 

- iron_bird
- GG: 9680903
- Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r - Lokalizacja: Zagórów - PSL
- Kontaktowanie:
Wiesz, zawsze mozna zbudowac jakas nadstawke z drewna i przymocowac ja do palety zeby kurierzy nie rzucili jakis ciezkich przedmiotow bezposrednio na moto. Aczkolwiek nie kazdy pewnie ma mozliwosc takie cus zbudowac.Johnny pisze:A masz informację w jakim stanie Gazelka dojechała do nabywcyBo jak taki leżący motorek znalazł się na samym dole innych paczek, paczuszek, palet i Bóg wie czego jeszcze to mogło być nieciekawie. Niestety obawa o stan przesyłki po transporcie najbardziej mnie zniechęca do wysyłania firmą kurierską
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Tylko jak Ci taką paletę upuszczą z widlaka to nawet nie pomoże skrzynia pancerna 
Jest ryzyko jest zabawa
Ale dla pewności lepiej paczke ubezpieczyć na np 5 000 zł

Jest ryzyko jest zabawa

Ale dla pewności lepiej paczke ubezpieczyć na np 5 000 zł

- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Wg Twojego myślenia jeśli jesteś w szkole ubezpieczony w PZU na kwote 100 000zł to opłacasz składkę 100 000zł?adex61 pisze:AudioBas, a jak z tymi ubezpieczeniami? Ty płacisz 5k i jak dostarczą to oni zwracają?
Uff..dobrze że ja płaciłem tylko 25zł.
Alien pisze:Wg Twojego myślenia jeśli jesteś w szkole ubezpieczony w PZU na kwote 100 000zł to opłacasz składkę 100 000zł?adex61 pisze:AudioBas, a jak z tymi ubezpieczeniami? Ty płacisz 5k i jak dostarczą to oni zwracają?
Uff..dobrze że ja płaciłem tylko 25zł.
Dlatego dla pewności pytam jak to jest z tymi ubezpieczeniami... Trudno wytłumaczyć tylko od razu robić z kogos debila?
- AudioBas
- Administrator
- Kontaktowanie:
Tak jak koledzy wyżej...
Ubezpieczasz na daną sumę np chcesz ubezpieczyć paczkę na 4 000 zł płacisz tam xx zł
Ubezpieczasz na daną sumę np chcesz ubezpieczyć paczkę na 4 000 zł płacisz tam xx zł

- rafalgb
- GG: 6822956
- Moje maszyny: wsk175
wsk125
junak m10
XTZ 750 - Lokalizacja: 64-980 trzcianka
- Kontaktowanie:
Ja moto wożę na takich przyczepkach a w tej z czerwona plandeka jeden moto zimuje;D 2w1 przyczepka i szopka 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Daj adres to zajade samochodem i podczepię sobie tą przyczepkę z plandeką 

- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Po prawie dwóch latach powstało coś takiego 
Są zrobione przestawialne najazdy (w przyszłości zrobię trzecią szynę na której będzie można wrzucić jeszcze jeden motocykl), koło zapasowe. Trzeba jeszcze wyspawać skrzynie na bańki z paliwem i narzędzia, najazd oraz zamówić pokrowce zakładane na moto. Oś jest z renault kangoo i amory tak samo.

Są zrobione przestawialne najazdy (w przyszłości zrobię trzecią szynę na której będzie można wrzucić jeszcze jeden motocykl), koło zapasowe. Trzeba jeszcze wyspawać skrzynie na bańki z paliwem i narzędzia, najazd oraz zamówić pokrowce zakładane na moto. Oś jest z renault kangoo i amory tak samo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: Kiedyś były i WSK :)
- Kontaktowanie:
Ja mam na transport motocykla dwa patenty, wszystko zależy od tego jaki akurat muszę przewieźć.
Jeśli motorek jest do dalszego remontu, wystarczy zwykła przyczepka, 3 stare opony i pasy do spięcia,
tak ostatnio wiozłem KOSA
http://mojemoto.pl/moto:1927#photo:e71661c5cb89f1b6
Jak motorek jest laleczka to zwyczajnie biorę odpowiednią przyczepkę z wypożyczalni, koszt 50zł za dobę
a pasy transportowe w cenie.
Jeśli motorek jest do dalszego remontu, wystarczy zwykła przyczepka, 3 stare opony i pasy do spięcia,
tak ostatnio wiozłem KOSA

http://mojemoto.pl/moto:1927#photo:e71661c5cb89f1b6
Jak motorek jest laleczka to zwyczajnie biorę odpowiednią przyczepkę z wypożyczalni, koszt 50zł za dobę
a pasy transportowe w cenie.
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Sebatian, liczyłeś koszty budowy tej przyczepki? Całkiem przyzwoicie to wygląda. Tylko uważaj przy łamaniu się bo dyszel wydaje się krótkawy.
U mnie też w bólach powstaje lekka przyczepa na dwa crossy. Jadę niskim budżetem a lada chwila przekroczę tysiąc złotych. Zostały mi jeszcze do kupienia opony i ewentualnie koszty przerejestrowania. A niestety bazuję na dosyć lichym podwoziu i moje szosowe moto niechętnie bym tym woził.
Teraz zastanowiłbym się dwa razy zanim wziąłbym się za budowę. Jakbym cały ten czas spędził po godzinach w pracy zamiast w warsztacie to kupna przyczepa pewnie wyszłaby za darmo i z czystymi rękami.
W tym tysiącu złotych jest wszystko łącznie z paliwem, aby przyciągnąć zarejestrowaną niewiadówkę, kontener, aby wypieprzyć laminatową budę tejże niewiadówki no i wszystkie potrzebne materiały i części. Starałem się zrobić uczciwy rachunek sumienia no i niestety nie jest to takie tanie a pracy przy tym mnóstwo. Niedługo powinienem skończyć. Pochwalę się wtedy efektem.
Na szczęście rynek używanych przyczep w Polsce to temat dziwniejszy niż trójkąt bermudzki. Nowa lekka przyczepa kosztuje 2000pln, stary rupieć natomiast 1800. Nawet samoróbka z tablicą znajdzie chętnego.
U mnie też w bólach powstaje lekka przyczepa na dwa crossy. Jadę niskim budżetem a lada chwila przekroczę tysiąc złotych. Zostały mi jeszcze do kupienia opony i ewentualnie koszty przerejestrowania. A niestety bazuję na dosyć lichym podwoziu i moje szosowe moto niechętnie bym tym woził.
Teraz zastanowiłbym się dwa razy zanim wziąłbym się za budowę. Jakbym cały ten czas spędził po godzinach w pracy zamiast w warsztacie to kupna przyczepa pewnie wyszłaby za darmo i z czystymi rękami.
W tym tysiącu złotych jest wszystko łącznie z paliwem, aby przyciągnąć zarejestrowaną niewiadówkę, kontener, aby wypieprzyć laminatową budę tejże niewiadówki no i wszystkie potrzebne materiały i części. Starałem się zrobić uczciwy rachunek sumienia no i niestety nie jest to takie tanie a pracy przy tym mnóstwo. Niedługo powinienem skończyć. Pochwalę się wtedy efektem.
Na szczęście rynek używanych przyczep w Polsce to temat dziwniejszy niż trójkąt bermudzki. Nowa lekka przyczepa kosztuje 2000pln, stary rupieć natomiast 1800. Nawet samoróbka z tablicą znajdzie chętnego.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
- AudioBas
- Administrator
- Kontaktowanie:
- szymon_wolebez
- Moje maszyny: kiedyś - WSK 175 Kobuz z 1982
obecnie - Honda Transalp 650 - Lokalizacja: Korsyka- Francja
- Kontaktowanie:
Masakra, powinni tego zabronić!AudioBas pisze:[youtube]http://www.youtube.com/watch?gl=PL&v=uhhw_G3bvMU&hl=pl[/youtube]
-
- Moje maszyny: Kiedyś były i WSK :)
- Kontaktowanie:
Potem gość napisze w ogłoszeniu że moto miało tylko glebę parkingową 

- Sebastian440
- Administrator
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Wojtek ja miałem oś od Renault Kangoo za darmo z auta w którym wymieniałem starą oś (choć była dobra
Do tego kupiłem profile i błotniki z lampami. Przedtem kupiłem niewadowa na dawce dyszla z nr. Potem spawanie, malowanie, oświetlenie. Koła miałem od mojej starej 206. Farbę dostałem za friko od kumpla. Dyszel jest git, przyczepa łamie się pod kątem 95* z podpiętym autem. Kosztów nie liczyłem ale mniej więcej 700 zł z pasami do moto.

- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
Czyli dyszel miałeś już z dowodem? Bo rejestracja samoróbek jest tereaz no.... wiadomo.
- Sebastian440
- Administrator
- Kontaktowanie:
Dokładnie, moja przyczepa to lata 80KoSzU pisze:Czyli dyszel miałeś już z dowodem? Bo rejestracja samoróbek jest tereaz no.... wiadomo.