Kupiłem nowe miski na wymianę i w związku z nimi mam pytanie.
Na zdjęciu poniżej widoczne są miski wybite z ramy (po lewej) i nowe, kupione (po prawej).
Nie jestem pewien czy ze względu na bardziej ostry kant nowe miski dadzą wbić się do końca, tak żeby właściwie oparły się w gnieździe w główce ramy. Stare miski są w tym miejscu mocno zaokrąglone - widać to dobrze na zdjęciach.
Zastanawia mnie też wykonanie samej bieżni - w starej misce wypolerowana na lustro a w nowej, rowki po pracy tokarki (zdjęcie poniżej):
Czy ktoś z kolegów montował takie miski w swojej dwuramówce?
Miski główki ramy B1
- necro
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK B1
- Kontaktowanie:
Miski główki ramy B1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
Re: Miski główki ramy B1
Może kupiłeś miski do jednoramówki ? Nie wiem czy się różnią między B1 a B3, ale chyba sprzedawcy oferują osobno do jednoramówek i osobno do WFM i WSKowych dwuramówek.
W swojej 175 jak wymieniałem to miseczki i bieżnie były takie same, kupowałem w Skuterze Dębica.
W swojej 175 jak wymieniałem to miseczki i bieżnie były takie same, kupowałem w Skuterze Dębica.
- necro
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK B1
- Kontaktowanie:
Re: Miski główki ramy B1
Ja też kupowałem miski w "Skuterze" - zostałem poproszony o podanie średnicy zew. misek i przesłałem w zamówieniu ów wymiar (47,07mm) z adnotacją, że mają to być miski do dwuramówki B1. Przedstawiłem swoje wątpliwości sprzedawcy, ale jedynie był w stanie potwierdzić, że sprzedali już sporo takich kompletów łożysk i nie było reklamacji.
Czy gniazda główki ramy w 175 mają mocno zaokrąglone krawędzie w miejscu kontaktu z miskami?Mateusz WSK pisze:W swojej 175 jak wymieniałem to miseczki i bieżnie były takie same