Witam mam do was ogromna prośbę o identyfikacje schematu instalacji jestem zielony jeśli chodzi o wsk stąd tyle posiadam wsk z roku 85r koloru pomarańcz jeśli to w czymś pomoże 6v silnik 125 jeśli to pomoże w identyfikacji bezpiecznik znajduje sie pod siedzeniem w obudowie
oto kilka pytań
Jaki prostownik był stosowany oryginalne prostownik selenowy czy elektroniczny i gdzie powinien sie znajdować ?
Czy ten klosz http://tablica.pl/oferta/klosz-wklad-re ... 3lZ7T.html jest oryginalny do wsk i ma plastikowa ramkę ?
Identyfikacja schematu instalacji
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk 125
komar 3
simson schwalbe
romet ogar - Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: wsk 125
komar 3
simson schwalbe
romet ogar - Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Re: Identyfikacja schematu instalacji
Też nie jestem wybitnym znawcą elektroniki :} ale:
1. Oryginalnie był stosowany prostownik selenowy i znajduję się on oryginalnie w lampie.
2. Ten klosz jest stosowany też w traktorach typu Ursus :} ale w późniejszych latach stosowany był również w WSKach. Ramka idzie tam metalowa, można ją chromować, aczkolwiek nie jestem pewien czy nie było też czasem plastikowych. Jeśli się mylę to koledzy, którzy siedzą w Wiesławach dłużej, niechaj sprostują.
3. Ten bezpiecznik pod siedzeniem jest podłączany do minusa w akumulatorze.
1. Oryginalnie był stosowany prostownik selenowy i znajduję się on oryginalnie w lampie.
2. Ten klosz jest stosowany też w traktorach typu Ursus :} ale w późniejszych latach stosowany był również w WSKach. Ramka idzie tam metalowa, można ją chromować, aczkolwiek nie jestem pewien czy nie było też czasem plastikowych. Jeśli się mylę to koledzy, którzy siedzą w Wiesławach dłużej, niechaj sprostują.
3. Ten bezpiecznik pod siedzeniem jest podłączany do minusa w akumulatorze.
Moja maszyna i jej historia :} viewtopic.php?f=71&t=15749
-
- Moje maszyny: WSK M06B3 1985
- Kontaktowanie:
Re: Identyfikacja schematu instalacji
Orginalnie był mostek diodowy, a co do lampy to orginalna miała inne mocowanie żarówki, ale ta też będzie pasować tylko trzeba inną żarówke.