Elementy stalowe
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Re: Elementy stalowe
Z tego co wiem to nie tylko Twoje....
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK, itp.
- Kontaktowanie:
Żyje, żyje panowie- ledwo co ale żyję. Ale tylko saviera części mam. No chyba że po ostatniej popijawie coś mi się skasowało.
-
- Moje maszyny: WSK 125 M06 B3, WSK M21W2, Junak M10, Romety
- Kontaktowanie:
picek : lagi ruchome już gotowe ?
-
- Kontaktowanie:
hej
Ja mówiłem o lagach nieruchomych - tych co sa montowane w półkę. Robią się robią i może się zrobią. Problemów jest kilka ale myślę że w przyszłym tygodniu będę miał pierwszą parę gotowych- ale do prób i testów więc do sprzedaży pojawią się najwcześniej za miesiąc z kolejnej partji. Z tym tylko że niestety najprawdopodobniej będą to lagi do zwykłych WSeK bo do sportów bedzie mała zmiana bo okazało się że są dwa typy lag do sportów bąków i dudków.
Ja mówiłem o lagach nieruchomych - tych co sa montowane w półkę. Robią się robią i może się zrobią. Problemów jest kilka ale myślę że w przyszłym tygodniu będę miał pierwszą parę gotowych- ale do prób i testów więc do sprzedaży pojawią się najwcześniej za miesiąc z kolejnej partji. Z tym tylko że niestety najprawdopodobniej będą to lagi do zwykłych WSeK bo do sportów bedzie mała zmiana bo okazało się że są dwa typy lag do sportów bąków i dudków.
-
- Moje maszyny: WSK 125 B1
WSK 125 B3
WSK 125 B3 Bąk
JAWA TS 350 - Lokalizacja: Gliwice
- Kontaktowanie:
Akurat zwykłe lagi też występowały w dwóch (jak nie w trzech) typachpicek pisze:hej
JZ tym tylko że niestety najprawdopodobniej będą to lagi do zwykłych WSeK bo do sportów bedzie mała zmiana bo okazało się że są dwa typy lag do sportów bąków i dudków.

- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Nie wiem czy jest sens dorabiać lagi ruchome do standardu. Tego jest w brud, a nie doprowadzi to do uczynienia z tego zawieszenia czegoś dobrego. Cena musiałaby być dosyć niska, poniżej chromowania oryginalnych, a jak myślę - ciężko będzie to osiągnąć. Nie chcę nikogo demotywować, ale sami wiecie jak jest...
No i dochodzi jeszcze fakt, że lag było kilka rodzai
No i dochodzi jeszcze fakt, że lag było kilka rodzai

-
- Kontaktowanie:
dostępna jest już oś wahacza do M06-B1 i m06-64.
są również dostepne odboje gumowe do siedzenia WSK
- Skinder
- Moje maszyny: Perkoz 0001
- Kontaktowanie:
Graty Saviera też ?picek pisze:dostępna jest już oś wahacza do M06-B1 i m06-64.
-
- Administrator
- GG: 2507850
- Moje maszyny: Wsk MR16 T
Wsk 125 Kos,
Wsk 175 kobuz,
Romet chart 211 - Lokalizacja: Miłoszyce
- Kontaktowanie:
gdzie te elementy można nabyć ??picek pisze:dostępna jest już oś wahacza do M06-B1 i m06-64.
Będzie ktoś od ciebie na oltimerbazar we wrocławiu 29 września?
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
picek, coś kontakt się urwał...
-
- Kontaktowanie:
cześci na motobazarach można kupić na stoisku mareckiego (częsci do osy, literatura i różne inne graty w tym moje) jest to stoisko całkowicie niezależne ode mnie i nie ma możliwości powoływania się na mnie u nich chyba że sie ze mną to ustali wcześniej i zadzwonie i poproszę ich aby komuś opuścili.
co do części saviera to chyba najlepiej jakby on się wypowiadał jak się sprawy mają a nie inni za niego. I chciałbym aby w tym temacie osoby które nie wiedzą w czym był problem się nie wypowiadały bo stwarza się dziwna atmosfera.
Wyjaśniałem wszystkim że w lecie cieżko jest i mnie z czasem bo pracuje sezonowo i mam obecnie 3 etaty. Ale od grudnia dwa sie kończą i wracam znów do pracy nad nowymi wyrobami. Choć myślę że do grudnia pojawi się jeszcze przynajmniej 10 kolejnych elementów.
Ze wzgledu na saviera musiałem wziąć się za śrubki które zagineły i niebawem bedą dostępne śruby klamek z podtoczeniem- w chromie, śruby mocowania lampy przód. Z nowości gumowych będzie dwie ciekawe rzeczy - uszczelki pod ramkę licznika do starych i nowych liczników w dobrej cenie. Będzie też w końcu tulejka mocowania amorka tylnego. Również bedzie tulejka mocowania amorka m06.
Cały czas coś dłubie nocami, elementów przybywa, ale niestety zajmuje się również elementami do SHLek i dlatego czesci do WSK tak szybko nie przybywa jakbyście oczekiwali. Najgorsze są tulejki stalowe, te małe bo na nich jest zarobek marny, ale obiecuje że w tym roku zrobie tyle aby wasz wszystkich nasycić.
Również wprowadziłem gumę silikonową do wyrobów, ale tylko niektórych- tych co są tylko dekoracyjnie w motocyklu ( gumy baku)
Mam nadzieje że kto będzie na bajzlach bedzie mógł porównać i sam zdecydować co chce.
co do części saviera to chyba najlepiej jakby on się wypowiadał jak się sprawy mają a nie inni za niego. I chciałbym aby w tym temacie osoby które nie wiedzą w czym był problem się nie wypowiadały bo stwarza się dziwna atmosfera.
Wyjaśniałem wszystkim że w lecie cieżko jest i mnie z czasem bo pracuje sezonowo i mam obecnie 3 etaty. Ale od grudnia dwa sie kończą i wracam znów do pracy nad nowymi wyrobami. Choć myślę że do grudnia pojawi się jeszcze przynajmniej 10 kolejnych elementów.
Ze wzgledu na saviera musiałem wziąć się za śrubki które zagineły i niebawem bedą dostępne śruby klamek z podtoczeniem- w chromie, śruby mocowania lampy przód. Z nowości gumowych będzie dwie ciekawe rzeczy - uszczelki pod ramkę licznika do starych i nowych liczników w dobrej cenie. Będzie też w końcu tulejka mocowania amorka tylnego. Również bedzie tulejka mocowania amorka m06.
Cały czas coś dłubie nocami, elementów przybywa, ale niestety zajmuje się również elementami do SHLek i dlatego czesci do WSK tak szybko nie przybywa jakbyście oczekiwali. Najgorsze są tulejki stalowe, te małe bo na nich jest zarobek marny, ale obiecuje że w tym roku zrobie tyle aby wasz wszystkich nasycić.
Również wprowadziłem gumę silikonową do wyrobów, ale tylko niektórych- tych co są tylko dekoracyjnie w motocyklu ( gumy baku)
Mam nadzieje że kto będzie na bajzlach bedzie mógł porównać i sam zdecydować co chce.
-
- Administrator
Wsk 125 Kos,
Wsk 175 kobuz,
- Kontaktowanie:
to w takim razie bardzo mnie cieszy ze znów będe mogł kupić trochę elementów od ciebie 
Jeszcze jakbyś mogł podać numer do tego kolesia to byłbym bardzo wdzięczny

Jeszcze jakbyś mogł podać numer do tego kolesia to byłbym bardzo wdzięczny
-
- Kontaktowanie:
rozmawiałem z mareckim i powiedział mi że bezie we wrocławiu na giełdzie. jeśli chodzi o telefon do niego to muszę sie zorientować jaki on ma telefon "służbowy"
-
- Kontaktowanie:
Rozpoczynam pracę nad kilkoma rzeczami stalowymi które są potrzebne dla moich motocykli i chciałem poinformować że pojawią się nowe rzeczy i jakby ktoś był chętny to proszę pisać bo ułatwi mi to określenie wielkości partii.
Pojawią się"
1 szklanki górne do półkrytych amortyzatorów tylnych w WSK
2 dekielek do otwartych amorków tylnych
3 dekiel koła tylnego do SHL M06 i tu pytanie czy do WSki teki dekielek też by się przydał komuś?
4 puszka na stacyjkę chromowana do bąka wraz z dekielkiem.
5 kierunki chromowane
jak coś ktoś chce to pisać na pw lub maila. w stanie surowym myślę ze wszystkie elementy będą dostępne do połowy grudnia.
Pojawią się"
1 szklanki górne do półkrytych amortyzatorów tylnych w WSK
2 dekielek do otwartych amorków tylnych
3 dekiel koła tylnego do SHL M06 i tu pytanie czy do WSki teki dekielek też by się przydał komuś?
4 puszka na stacyjkę chromowana do bąka wraz z dekielkiem.
5 kierunki chromowane
jak coś ktoś chce to pisać na pw lub maila. w stanie surowym myślę ze wszystkie elementy będą dostępne do połowy grudnia.
-
- Kontaktowanie:
Zakończyłem prace nad pierwszą partią śrub do WSK i są już dostępne 3 rodzaje, wkręt do mocowania ramki lampy, wkręt mocowania klamki hamulca i sprzęgła oraz śruba mocowania lampy przedniej. Wszystko w chromie.
Nastąpiła mała zmiana w kolejności wykonania rzeczy z poprzedniego posta i najpierw będą zrobione szklanki dolne małe (do m06) i dolne duże do B3iW2 Dlatego proszę się uzbroić w cierpliwość jeśli chodzi o kierunki i puszki do bąków i dudków.
Nastąpiła mała zmiana w kolejności wykonania rzeczy z poprzedniego posta i najpierw będą zrobione szklanki dolne małe (do m06) i dolne duże do B3iW2 Dlatego proszę się uzbroić w cierpliwość jeśli chodzi o kierunki i puszki do bąków i dudków.
-
- Administrator
Wsk 125 Kos,
Wsk 175 kobuz,
- Kontaktowanie:
Biorę śruby daj cenę i dane do przelewu na pw ewentualnie jak ma marecki to napisz to sobie z nim załatwie
- marianek__
- GG: 5671743
- Moje maszyny: WSK, MZ, Jawa
- Kontaktowanie:
Może już to ktoś pisał, może nie.
Nie myślałeś tak przypadkiem o zrobieniu boczków? Chociażby plastikowych. O tych dużych już nie wspomne, bo na pewno będzie wielu chętnych.
Nie myślałeś tak przypadkiem o zrobieniu boczków? Chociażby plastikowych. O tych dużych już nie wspomne, bo na pewno będzie wielu chętnych.

Kurwy, wino i pianino. 

-
- Kontaktowanie:
Niestety podejrzewam że na boczki nie było by zbyt dużej ilości chętnych, może w przyszłości jak się będą osoby pytały to zrobię.
Narazie mam sporo innej pracy, teraz idą szklanki amortyzatorów i dalej śrubki, oraz właśnie wczoraj skończyłem formę do gumowej przelotki mocowania zbiornika. pod koniec tygodnia powinny być pierwsze elementy.
Narazie mam sporo innej pracy, teraz idą szklanki amortyzatorów i dalej śrubki, oraz właśnie wczoraj skończyłem formę do gumowej przelotki mocowania zbiornika. pod koniec tygodnia powinny być pierwsze elementy.
- km1979wsk
- Moje maszyny: WSK M21 W2 1973r, KOBUZ 1980r, S1 1975r, S2 1975r.
- Kontaktowanie:
Myślę że na metalowe boczki chętnych nie zabraknie. Na aukcjach ceny są zaporowe i na dodatek nie ma ich wiele a jak są to często są w stanie agonalnym. Sam bym kupił taki nowy komplet do S2.
-
- Kontaktowanie:
niestety musicie poczekać na boczki - tak rozsądnie pisząc wezmę sie za nie dopiero w przyszłą zimę bo niestety ja mam dobre tylko mocowania pourywane ale mocowania już są zrobione nowe