Główka ramy strasznie wybita, co z tym zrobić? (film)

podwozie - nadwozie
Mariano87
GG: 0
Moje maszyny: Wsk 175 M21W2,
Honda Cb750
Kontaktowanie:

Re: Główka ramy strasznie wybita, co z tym zrobić? (film)

Post autor: Mariano87 » 2014-04-02, 21:53

Bez uzupełnienia brakujacych kulek, luz nie zniknie.
A co do łożysk stożkowych bądź igiełkowych to zły pomysł wg mnie bo szybciej się zatrą niż zwykłe kulki. Chyba że jakimś sposobem to wszystko uszelnisz żeby woda brud i błoto z pola się tam nie dostawały.
Czasem najprostrze rozwiązania są najlepsze i dużo tańsze ;)

Pozdro, Mariusz

Grigoro235
GG: 0
Moje maszyny: WSK 125
Kontaktowanie:

Re: Główka ramy strasznie wybita, co z tym zrobić? (film)

Post autor: Grigoro235 » 2014-04-03, 20:16

Zrobiłem to wszystko, przy okazji zajrzałem do teleskopów, kolejne nowe doświadczenie.
Nie ma luzu, ale nie jeździłem na razie. Na postoju dociskałem teleskopy, w końcu może będzie z nich pożytek :)
Trochę jeszcze musze naprostować obudowe teleskopów, bo nie idzie równo z lagą, i jak na postoju dobijałem koło to ta obudowa trochę hamowała to dobicie.

Jeszcze ta nakrętka, co kierownicę nią dokręcam. Ja nic złego na gwincie nie widzialem, ale dalej lekko przeskakuje, jakby cos nie tak z gwintem bylo, na szczescie jako tako trzyma, a calosc trzyma ta nakretka co jest pod spodem, pod górną półką, ta większa.

dzieki za wszystkie rady, mam nadzieje, ze juz nie bede musial tego skręcac, ale tak jak tu ktos pisal, tak i ja juz wyczytalem wczesniej ze niektorzy za trzecim czy czwartym razem dopiero maja z tym spokoj

Odpowiedz