Witam. Mam problem mianowicie WSK nie chce zasysać paliwa z gaznika. Poziom paliwa zwiększyłem, dusze przeczyszczone, zaworek puszcza paliwo do komory paliwowej, na odcinku cylinder - gaznik wszystko uszczelnione uszczelkami i dodatkowo sylikonem. Kiedy naleje paliwa prosto w cylinder przez otwór na świece silnik odpala i pracuje prawidłowo do czasu aż nie skończy się paliwo które wlałem do cylindra. Po zgaśnięciu świeca jest sucha. Przytykałem ręką gaznik od strony filtra powietrza otworzyłem przepustnice i kopałem, było odczuwalne ssanie ale zdecydowanie za małe. Tydzień temu wymieniałem pierścienie i kompresja jest bardzo dobra. Co może być przyczyną ? Może ktoś z Was rozwiązywał już podobny problem i jest w stanie mi pomóc.
Dzisiaj sprawdziłem tez simering od strony zapłonu i wszystko z nim dobrze
Wsk nie dostaje paliwa
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Kawasaki KLE 500, MZ ETZ 150 Aprilia 175
- Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: WSK 125
WFM 125 - Lokalizacja: Inowłódz
- Kontaktowanie:
Re: Wsk nie dostaje paliwa
to proste , iglica / przepustnica , coś z tych nawala a jak nie to nalezy się podwyżka śrubą od przepustnicy
-
- Moje maszyny: Wsk M06B1
MZ ETZ 150 - Lokalizacja: Bialystok
- Kontaktowanie:
Re: Wsk nie dostaje paliwa
Musi byc wszystko szczelne , swieca jest mokra po kopaniu? Sproboj zapinke od iglicy dac nizej. Jesli nie miala kompresii to szlif trzeba juz moze robic?