światło z aq
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Jawa 50
WSK m06 z2 - Lokalizacja: Kraków
- Kontaktowanie:
światło z aq
Witajcie, jestem na etapie składania instalacji w mojej WSCE. Chce jednak trochę zmodyfikować z uwagi na ubogi prąd ładowania - tylne światło + stop diodowe, kierunkowskazy i podświetlenie licznika również diody. Myślę nad spięciem wszystkich cewek (oprócz zapłonowej) puszczeniem prądu przez mostek prostowniczy i do aq i potem wszystko pokolei lampy, klakson kierunki od aq - czy to jest dobry pomysł? 

-
- Kontaktowanie:
Re: światło z aq
To chociaż powiedzcie mi taką rzecz -czy postojówka świeci się cały czas czy gdy główne światło pracuje to ma gasnąć?
z góry dzięki za odp
z góry dzięki za odp
-
- Moje maszyny: WSK 125 B3 z 1972r ,CZ 175 z 1989r
- Kontaktowanie:
Witam. Światło postojowe świeci razem ze światłem głównym, drogowym. Jak przekręcisz kluczyk w jedną stronę to świecą tylko postojowe, a jak w drugą stronę obrócisz kluczyk to włączają się światła drogowe wraz z postojowymi. W WSKach 125 jest zasilanie 6V a żarówki diodowe są na 12V jeśli założysz ledy to one będą świecić tyle że dużo słabiej. Decyzja należy do ciebie. Pozdrawiamkons pisze:To chociaż powiedzcie mi taką rzecz -czy postojówka świeci się cały czas czy gdy główne światło pracuje to ma gasnąć?z góry dzięki za odp
-
- GG: 1970710
- Moje maszyny: WSK KOS '82
K750 - Lokalizacja: Dzierżoniów
- Kontaktowanie:
Nieprawda. Musisz mieć coś namącone bo nawet w instrukcji piszą, że ze światłem głównym nie świeci się pozycyjne przednie.
Niestety spięcie wszystkich cewek daje odwrotny efekt. Będziesz miał ciągle niedoładowany akumulator.
Przy tej prądnicy najlepszą opcją jest założenie H4 12V w przedniej lampie i przeróbka Załęskiego.
Niestety spięcie wszystkich cewek daje odwrotny efekt. Będziesz miał ciągle niedoładowany akumulator.
Przy tej prądnicy najlepszą opcją jest założenie H4 12V w przedniej lampie i przeróbka Załęskiego.
"o święty benzyniarzu ... "
-
- Kontaktowanie:
Dzięki za odp. Jeżeli chodzi o ledy to takie najzwyklejsze maja około 3V więc połączone szeregowo dwie dają 6 

-
- Moje maszyny: WSK 125 B3 z 1972r ,CZ 175 z 1989r
- Kontaktowanie:
Być może się myliłem odnośnie świateł pozycyjnych. W mojej WSK 125 świecą się razem ze światłem głównymkons pisze: Jeżeli chodzi o ledy to takie najzwyklejsze maja około 3V więc połączone szeregowo dwie dają 6