problem z zaplonem
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk125
mz 150ts - Lokalizacja: krosno
- Kontaktowanie:
problem z zaplonem
witam wszystkich mam taki problem robiłem generalkę swojej wsk-i (szlif regeneracja walu ) poskładałem to wszystko i nie moglem ustawić zapłonu platynki otwierają się tak 1mm przed gmp a nie mam miejsca żeby dalej przesunąć bylem u tego Pana co mi robił i wymieniłem na inny wal i dalej to sam już nie mam siły do tego wiec proszę o pomoc 

-
- Moje maszyny: WSK 125 B3 z 1972r ,CZ 175 z 1989r
- Kontaktowanie:
Re: problem z zaplonem
Witam. Trochę to dziwne
Najpierw ustaw właściwą przerwę na platynach a następnie wykręć świecę i włóż do cylindra coś na czym zaznaczysz GMP np pisak od punku zaznaczonego na pisaku odmierz 3 mm w dół i zaznacz.
Teraz przekręć iskrownikiem aby roztwarcie platyn nastąpiło dokładnie w dolnym punkcie zaznaczonym na pisaku.

Przesuwając platyny ustawiasz przerwe, a zapłon ustawiasz przekręcając iskrownik.phelao pisze: poskładałem to wszystko i nie moglem ustawić zapłonu platynki otwierają się tak 1mm przed gmp a nie mam miejsca żeby dalej przesunąć
Najpierw ustaw właściwą przerwę na platynach a następnie wykręć świecę i włóż do cylindra coś na czym zaznaczysz GMP np pisak od punku zaznaczonego na pisaku odmierz 3 mm w dół i zaznacz.
Teraz przekręć iskrownikiem aby roztwarcie platyn nastąpiło dokładnie w dolnym punkcie zaznaczonym na pisaku.
- Wojtek3362
- Moje maszyny: WSK M06 B3
- Kontaktowanie:
Re: problem z zaplonem
Odegnij trochę platynki.