Malowanie Wsk

Tematy nie pasujące do pozostalych dzialów
Odpowiedz
Imagia
GG: 0
Moje maszyny: WSK 125 80r
Kontaktowanie:

Malowanie Wsk

Post autor: Imagia » 2014-10-12, 10:22

Witam . Pytanie odnośnie malowania całej wsk
Ile wyniesie malowanie z piaskowaniem materiałami itp .
A ile samo malowanie bo myślę żeby lakier zjechać szczotka druciana na wiertarce oszczędność kasy chyba dość duża ale nie wiem jak byłoby z blacha czy były by rysy czy odrazu dać do piaskowania i zeby zrobili to fachowcy

Awatar użytkownika
czankete
GG: 0
Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
Kontaktowanie:

Re: Malowanie Wsk

Post autor: czankete » 2014-10-12, 13:31

Imagia pisze:Witam . Pytanie odnośnie malowania całej wsk
Ile wyniesie malowanie z piaskowaniem materiałami itp
Wszystko zależy od tego jaką metodą chcesz malować, jaki chcesz dać podkład, jaki rodzaj lakieru i ile warstw i w jakim stanie będą malowane elementy - ewentualne szpachlowanie ;-)
Imagia pisze:A ile samo malowanie bo myślę żeby lakier zjechać szczotka druciana na wiertarce oszczędność kasy chyba dość duża
....Kolego chyba "oszczędność" :lol: pamiętaj, że końcowy efekt malowania zależy w 90% od przygotowania podłoża. Przy użyciu szczotki drucianej po pierwsze nie jesteś w stanie oczyścić dokładnie elementów ze starej farby (zakamarki), po drugie nie jesteś w stanie skutecznie zmatować powierzchni. Jak podliczysz koszt szczotek drucianych, płótna i papieru ściernego, energii i przynajmniej kilkunastu godzin czasu poświęconego na takie przygotowanie (a efekt końcowy na bank i tak nie będzie zadowalający) to dojdziesz do wniosku, że warto naprawdę zaoszczędzić i oddać co trzeba do piaskowania. Ostatnio za dwa motocykle bez zbiorników paliwa i puszek filtra powietrza zapłaciłem 120zł i zostało to zrobione jak należy ;-)

Odpowiedz