2x WSK - 1984 + ?

Odpowiedz
Katalizator
GG: 0
Moje maszyny: M06B3 x2
Kontaktowanie:

2x WSK - 1984 + ?

Post autor: Katalizator » 2015-02-09, 23:51

Witam wszystkich forumowiczów.
Jakiś czas temu zrodził mi się w głowie pomysł powrotu do korzeni i odrestaurowania starego motocykla. Bardzo niedawno udało mi się zdobyć za darmo od przyszłego teścia 2 WSK. Żólta nie ma tabliczki znamionowej, a numery ramy są zeszlifowane, natomiast czarna ma jedno i drugie. Teść zarzeka się że czarna miała robiony remont kapitalny i jeszcze jest na dotarciu (faktycznie po rocznym postoju w szopie udało mi się ją odpalić od 3 kopa), natomiast na temat żóltej nie wie nic. Postanowiłem wziąć się za remont czarnej, ze względu na to, że jest szansa na zdobycie papierów od poprzedniego właściciela. Chciałbym żeby ktoś życzliwy pomógł mi zdobyć kilka informacji, ponieważ w temacie jestem dość zielony.
1) Jakie to modele WSK?
2) Czego oprócz boczków brakuje czarnej i czy ktoś ma je na sprzedaż?
3) Czy czarna ma jakieś nieoryginalne elementy?
4) Kontakty do sprawdzonych lakierni proszkowych oraz szkiełkujących w okolicach Łodzi. (może być PW)
5) Namiary na sklepy z częściami do wsk. (PW)
6) Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę ;)
Z góry przepraszam za jakość zdjęć, w razie wątpliwości postaram się zrobić lepsze
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Filip518
GG: 0
Moje maszyny: M21W2 Kobuz '76
M06B1 '68
Komar 2330 '74
Suzuki RG80 '92
Kontaktowanie:

Re: 2x WSK - 1984 + ?

Post autor: Filip518 » 2015-02-12, 22:16

Fajnie, że dostałeś je za darmo. Też bym tak chciał. :D
Ad.1: Żółta to przemalowany Gil(ma płytkie błotniki), czarna to zwykła M06B3.
Ad.2: Oprócz boczków wygląda na kompletną.
Ad.3: Nie pomogę, siedzę raczej w 175.
Ad.4: Jestem z okolic Łodzi, ale nie malowałem w swojej niczego proszkowo, więc także nie pomogę. Słyszałem tylko o firmie Metal Hunters.
Ad.5: Skuterdębica.hg.pl
Jeżeli się mylę, wybaczcie i poprawcie mnie. ;P
Zdjęcia wstaw w załącznikach na forum, nie na serwerze zewnętrznym. Za rok zdjęcia wygasną. Poza tym admin może usunąć temat albo Cię zbanować za te zdjęcia. ;)

Odpowiedz