Zdzichu, nie mam od Ciebie żadnego PW. Masz do mnie maila to dlaczego nie napiszesz jak człowiek?
BikerDS, tak - odlewy robi dla mnie ALMOT. Obróbka maszynowa to oddzielna historia, możliwe że będą modyfikacje (np. rowków pod segery) ale nie dam zapewnienia bo sprawa jest w toku i to nie jest takie hop-siup bo trzeba zrobić próbę na paru sztukach, pomierzyć, podumać i zazwyczaj powtórzyć te czynności. W drugiej serii do 175 wprowadziłem poprawki w stosunku do i tak modyfikowanej serii 1 - finalnie wyszło lepiej, ale po drodze 100 sztuk poszło do reklamacji na warsztat i 2 miesiące w plecy. Bawienie się w mody na serii za kilka tysięcy złotych to niestety nie jest taka trywialna sprawa.
Tak czy owak geometria w wersji almota jest poprawna - sam o tym parę razy pisałem, z resztą nie tylko ja. Spokojnie taki tłoczek z AK20 pojedzie na 4 setkach luzu. Silniki 175 katowane na Bałkan Tripie miały tłoki z tego samego stopu i były pasowane przeze mnie na 5 setek (a to sporo większy tłok).
Za cenę 59zł oferuję coś co jest materiałowo klasę wyżej od gorzyca i jest nowym produktem który przejdzie kontrole jakości, ale jeśli ktoś spodziewa się Wossnera w paczce ode mnie to z góry uprzedzam przed rozczarowaniem

gdyby ktoś zmienił zdanie z tego względu to oczywiście z listy oczywiście można się wypisać w każdej chwili.