Jaki akumulator ?
- Oktan175
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK B3 , M21 W2
- Kontaktowanie:
Jaki akumulator ?
Poleci ktos akumulator 12 v taki zeby miał jak najwięcej ah i nie był drozszy niz 150 zł ? Bo szukam i nic nie mogę wybrac .
- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
Re: Jaki akumulator ?
...polecić zawsze można ale przy tych trzech kryteriach jakie podałeś - zakładając oczywiście, że gabarytowo aku ma mieścić się w wsk - znajdziesz przynajmniej kilkanaście sztuk od chińszczyzny po produkty renomowanych firm. Istotnym jest raczej jaką wydajność będzie miał układ ładowania - dla akumulatora równie szkodliwe jest jego przeładowywanie jak i permanentne niedoładowanie przy zbyt dużej pojemności akumulatora. Generalnie powinien Ci wystarczyć aku o pojemności 4-5Ah - większego naprawdę chyba nie ma sensu pakować. Poza tym szukasz obsługowego, bezobsługowego, żelowego??Oktan175 pisze:Poleci ktos akumulator 12 v taki zeby miał jak najwięcej ah i nie był drozszy niz 150 zł ? Bo szukam i nic nie mogę wybrac .
- Oktan175
- Moje maszyny: WSK B3 , M21 W2
- Kontaktowanie:
Dzięki wielkie za odpowiedz w sumie to juz mi pomogłes . A jezeli ładowanie z royala to ile max ah ?
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
Ja do swojej kupiłem żelowy 12V 7Ah ( jest troche za duży i nie mieści się w podstawce, z prawej strony wystawiłem go, po założeniu boczka nic nie widać. Gumowy uchwyt mam oryginalny i jest git ). Mam Royala.