moja KOSiarka r. 83

Odpowiedz
Gambit
GG: 0
Moje maszyny: M06 B3 "KOS"
JAWA 23P Mustang
Kontaktowanie:

moja KOSiarka r. 83

Post autor: Gambit » 2015-06-01, 02:12

Moje spełnione marzenie i akurat ten model, który chciałem. Żałuję, że nie mogę Was uraczyć zdjęciami "przed". Przywiozłem ją w nocy, po czym zabrałem się szybko do roboty. Silnik poszedł do przeglądu, elementy do lakierowania. Pomarańczowy lakier zastąpił czarną, nałożoną pędzlem farbę. Błotniki ktoś kiedyś pokrył srebrzanką do pieców. Wymieniłem większość okablowania. Poznajdowałem detale, których brakowało: klakson, emblematy, gumy, katedrę, fajki na elekrykę itp. Trafiłem nawet na szrocie pudełko sprężyn do nóżek. (na zdjęciu jeszcze sprężyny kombinowane). Oryginalna derma jest w trakcie łatania, więc nie miejcie żalu za ta ceratę z allegro. Kos wymaga jeszcze sporo pracy. Rama na zimę idzie do proszku a widelec przy każdym hamowaniu przednim hamulcem, piskiem woła o renowację i w ramach protestu nie chce wracać do pierwotnego położenia. Potrzeba jeszcze trochę pracy i Waszej pomocy a z mojej kosiarki wyjdzie naprawdę fajny egzemplarz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Odpowiedz