Wsk 125 M06B3 By Darek1

Odpowiedz
Awatar użytkownika
darek1
GG: 0
Moje maszyny: Wsk M06B3
Romet Ogar 200
Romet pony 50M2
Kontaktowanie:

Wsk 125 M06B3 By Darek1

Post autor: darek1 » 2015-07-18, 12:28

W środę kupiłem wsk 125 M06 B3 za 1985 trochę drogo ale i tak najtaniej w okolicy, a została kupiona aż w Dukli. posiada wszystkie dokumenty i instrukcje i inne rzeczy,
jest obecnie wyrejestrowana ale z możliwością rejestracji, jestem jej 2, 3 właścicielem, wsk jeżdzi, pali ogólnie sprawna w ( według mnie), dobrym stanie a więc przy wsk jest trochę roboty, miedzy innymi do kupienie cześci nowych i brakujących, lista jest prawie gotowa i już jest dość długa postaram się w najbliższym czasie zrzucić jej zdjęcie jak będzie w miarę ukończona, planuje malowanie, piaskowanie na przyszły rok a tak na razie będę sobie nią jeżdził
w wsk brakuje jeszcze pojemnika na narzędzia i plastikowej osłony łańcucha,z tyłu założone jest koło do 4 biegowej a nie 3 biegowej ( taką właśnie mam),zerwany gwint na cylindrze od strony wydechu, jest zmodyfikowana osłona łańcucha
pod dystans od stopki przyspawana jest śruba, oryginalne tylne światło niestety popękane i mocowanie też pęknięte Sad, stacyjka jeszcze na szczęście na kluczyk ]
siedzenie niezbyt dobrym stanie,w baku troszkę rdzy ale tym zajmiemy się później, na baku jest oryginalna "nakładka" i w dodatku przyspawana zębatka :F, w wsk nie ma akumulatora, czujnik stopu tez jest odłączony, za to już posiada prostownik diodowy, większość żarówek jest popalona i założone 12v a z przodu to nawet 45cio watowa (jest moc w nocy ), silnik jest suchy, kompresje ma dbd jedynie trochĘ cieknie od strony zębatki zdawczej, wsk w tym roku zamierzam zarejestrować. W wsk zamierzam wprowadzić takie modyfikacje jak: podświetlenie licznika diodami LED, ładowanie pod telefon ( mi by się przydało bo czasami potrzeba nawigacji) ale zależy to głównie ot tego czy będzie to proste w zrobieniu ( podświetlenie o ładowanie) żeby jakiś większych przeróbek w układzie elektrycznym nie robić, i tu by się przydała pomoc kogoś kto zna się dobrze na elektryce i jestem ciekaw co o tym myślicie, części chromowane będę w większości kupował nowe gdyż taniej mi to wyjdzie, a żeby zrobić siedzenie będę szukał jakiegoś tapicera, z zerwanym gwintem nie wiem co robić czy da się to jakoś uratować
wrzuciłbym zdjęcia ale nie udaje mi się, coś ze strona się dzieje
Jeden cylinder, trochę koni nikt WSK nie dogoni

picek
GG: 0
Moje maszyny: WSK, itp.
Kontaktowanie:

Re: Wsk 125 M06B3 By Darek1

Post autor: picek » 2015-07-20, 10:32

Nie widziałem zdjęc ale wydaje mi się, że tak jak opisałeś jej stan to dużo dałeś.
Ale powodzenia w przywróceniu jej do oryginału.

Odpowiedz