Rejestracja motocykla WSK
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Wsk 125 (B3), Romet 717
- Kontaktowanie:
Rejestracja motocykla WSK
Witam. Mam pytanie związane z rejestracją motocykla. Nie posiadam dokumentów do WSK. Od 36 lat jest w mojej rodzinie (nie był odkupowany/sprzedawany) 1979 rok. Nie został on wyrejestrowany i mam tablice. Czy byłby jakiś problem w rejestracji?
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
Re: Rejestracja motocykla WSK
A czy wiesz na kogo była zarejestrowana?
-
- Kontaktowanie:
Najprawdopodobniej na tatę, który żyje.
-
- Moje maszyny: WSK GIL 79'
- Kontaktowanie:
to tata wbija do urzędu mówi ze zgubił dokumenty i oficjalnie prosi o wydanie nowych, wtedy urząd powinien się zająć szukaniem.
-
- Kontaktowanie:
Czyli jest taka możliwość. No to wielkie dzięki.
-
- Moje maszyny: WSK M06B3
- Kontaktowanie:
Witam.Podepnę się do tematu.Mam podobny problem , zakupiłem wsk M06B3 od pierwszego właściciela który wyrejestrował motocykl przed 97 r. i zagubił dowód od motocykla. Czy istnieje możliwość rejestracji takiego motocykla, czy stary właściciel może wystąpić do WK o wtórnik dowodu.Pozdrawiam
- Charlotta
- Moje maszyny: Osa M50, Osa M52, Shl M11
- Kontaktowanie:
Tak, stary właściciel składa pismo o wydanie zaświadczenia o figurowaniu w rejestrze - takie pismo zastąpi zagubiony dowód przy rejestracji.
-
- Moje maszyny: Wsk Kos 125
Wsk M06 B3 x2
Garbuska
KawasakiLTD 750 AME - Lokalizacja: Radom
- Kontaktowanie:
Mam na oku wskę jest do niej przekreślony długopisem stary dowód i umowa, czy potrzebuje jakiś zaświadczeń o wyrejestrowaniu motocykla z WK gdzie widnieje? Czy robię przegląd, OC i mogę rejestrować na białe tablice?
- Charlotta
- Kontaktowanie:
Jeżeli Wsk była zarejestrowana tam, gdzie będziesz ją rejestrował, to wystarczy umowa i przekreslony dowód. Jak w innym powiecie, to będzie potrzebne zaświadczenie. Zawsze gdy mamy unieważniony dowód najpierw trzeba wystąpić o pozwolenie czasowe, bo na nieważnym dowodzie diagnosta nie zrobi przeglądu.
-
- Kontaktowanie:
Witam. A jak takie pismo powinno wyglądać, jest jakiś gotowy druk czy musi sam to napisać.Pozdrawiam
- Charlotta
- Kontaktowanie:
Data, kto, do kogo.
Proszę o wydanie zaświadczenia potwierdzającego wyrejestrowanie/ figurowanie w ewidencji motocykla WSK, nr rej. ABC, nr ramy 123, w celu przywrócenia do ruchu. Jednocześnie oświadczam pod odpowiedzialnością karną za składanie fałszywych zeznań, że na podstawie umowy kupna-sprzedaży jestem właścicielem pojazdu (kopia umowy oraz potwierdzenie opłaty 17 zł w załączeniu). Podpis.
Proszę o wydanie zaświadczenia potwierdzającego wyrejestrowanie/ figurowanie w ewidencji motocykla WSK, nr rej. ABC, nr ramy 123, w celu przywrócenia do ruchu. Jednocześnie oświadczam pod odpowiedzialnością karną za składanie fałszywych zeznań, że na podstawie umowy kupna-sprzedaży jestem właścicielem pojazdu (kopia umowy oraz potwierdzenie opłaty 17 zł w załączeniu). Podpis.
-
- Moje maszyny: WSK M06B3 1979
- Kontaktowanie:
a gdy wsk była nie wyrejestrowana, oc nie opłacane od 20 lat i jest dowod rejestracyjny starego typu to diagnosta moze zrobić przegląd na takim? i czy kare za oc też dostane albo ja albo sprzedający bo to moj wuja:P
- Charlotta
- Kontaktowanie:
Jeżeli nie jest obcięty lub przekreślony i jest miejsce na przegląd to jak najbardziej. Jeżeli ostatnie oc było płacone tak dawno, to umowa wygasła i Fundusz Gwaramnyjny się nie przyczepi. Oni mają w bazie pojazdy, ktore mniej więcej były ubezpieczone w/od 2001 r. Oj kombinujesz kolego.
-
- Moje maszyny: WSK M06B3 1979
- Kontaktowanie:
czemu kombinuje?
-
- Kontaktowanie:
Witam.W końcu udało mi się załatwić zaświadczenie z WK ze pojazd widnieje w rejestrze. Z dokumentów wynika że motocykl został wyrejestrowany w 1990 roku na 5 lat i nie został przywrócony do ruchu ponownie. Czy jest szansa że bez problemów zarejestruję motocykl, szkoda żeby odrestaurowana maszyna jeździła tylko po polnych drogach.Proszę mi napisać gdzie mam dalej iść z umową i zaświadczeniem.Pozdrawiam
- profss
- Moje maszyny: Ural M66
Wsk 125 B3
Komar mr232
Junak
MZ-ETZ 250
Simson sr50 - Lokalizacja: Twardogóra
- Kontaktowanie:
Byleś w wydziale i nie dopytałeś wszystkiego?bałeś się zapytać czy co???LUKI1990 pisze:Witam.W końcu udało mi się załatwić zaświadczenie z WK ze pojazd widnieje w rejestrze. Z dokumentów wynika że motocykl został wyrejestrowany w 1990 roku na 5 lat i nie został przywrócony do ruchu ponownie. Czy jest szansa że bez problemów zarejestruję motocykl, szkoda żeby odrestaurowana maszyna jeździła tylko po polnych drogach.Proszę mi napisać gdzie mam dalej iść z umową i zaświadczeniem.Pozdrawiam
-
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
Pytałem panią w okienku co zrobić gdy mamy umowę a nie mamy dowodu, powiedziała że należy zwrócić się do nich o wydanie zaświadczenia, pytam dalej: ale osoba z umowy czy pierwszy właściciel? Ona: Ostatni właściciel widniejący na umowie.
-
- Kontaktowanie:
Byłem ale Panie w WK są takie miłe i chętne do pomocy że lepiej samemu się dowiedzieć.I dlatego zwróciłem się do was o pomoc. Czyli jak będzie z tą rejestracją , teraz muszę zrobić przegląd i dopiero do WK?Pozdrawiam