[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=L72FFPH0Whk[/youtube]
Po 15 godzinach udało mi sie wysłać film, taki fajny mam internet

. Jak Wam sie widzi taka forma dokumentacji ze składania?
Mając motocykl już odpalony - ogarnialem szczegóły dalej, z czym schodziło się długo - bodaj kolejny dzień czy dwa...
Poskręcałem to na razie na innych blachach - gilowskie nadal czekają na podkład. Mam nadzieję, że dzisiaj tatuś będzie miał czas

.
1.jpg
1 (1).jpg
1 (2).jpg
1 (3).jpg
Były pierwsze jazdy! Wszystko jeszcze luźne, trochę się boję tym jeździć, ciągle sprawdzam czy nic nie odpadło...

Ale! Jeździ to naprawdę konkretnie - może jakiś filmik

. (ps. przełożenie standardowe, 13/43)
[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=KYZA3L1_a0k[/youtube]
Moje wrażenia, mocno subiektywne w porównania do normalnego silnika z lelka (ten sam gaźnik na symetryku i cdi):
- zupełnie inna kultura pracy, to już nie chodzi jak wueska - płynnie, równo, bez żadnego zająknięcia w całym zakresie obrotów
- przyspieszenie in plus zdecydowanie
- na tym samy cylindrze przed ucięciem króćca na g20 - była mocna góra, też nawet ok jeździło. Teraz jest mocny dół, góra w sumie też nielicha

. Ale czuć moc po otwarciu manetki już od 1/5...1/4. Stwierdzam, że nawet na co dzień można by tym jeździć

.
- ogólnie po tych krótkich przejazdach mam wrażenie, że silnik najlepiej tylko wkręcałby się na obroty, chciał więcej i więcej... Muszę zobaczyć jak "w trasie" się tym jedzie.
Jakby nie patrzył gaźnik jest tylko 21mm, cylinder ledwo co to wykorzystuje....
Plany są teraz takie, żeby na takim zestawieniu sprawdzić spalanie, wyjeździć trochę paliwa, posprawdzać w równych warunkach, przyspieszenie itp. Nie potrzebuje to dużych obrotów, żeby jechać żwawo i górek się nie bać - podejrzewam, że przez oryginalny wydech właśnie

W połączeniu z małym gaźnikiem spalanie powinno być niskie.
Potem przełożę oryginalny cylinder, jakoś zaślepię kanał dolotowy i sprawdzę charakterystykę - pewnie będzie jeszcze ciekawiej

.
W międzyczasie modzę już dyfuzor pod 5 kanałowy gar i do tego trzeba pewnie będzie przerobić sprzęgło na większą ilość docisków. Wtedy zobaczymy co na stać taki secik. Na ostatni ogień popróbuję większy gaźnik, jakieś fi28 z dt125 lub coś podobnego, gdzie dysze są ogólnodostępne - jeśli czas pozwoli. W każdym razie już teraz jest sprawdzony, na którym można testować i nie zacierać

.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.