Proszę o pomoc w ustaleniu oryginalności WSK M06 B1.

Tematy nie pasujące do pozostalych dzialów
Odpowiedz
chris.lkr
GG: 0
Moje maszyny: WSK 175 Kobuz, WSK 125 M06 B1
Kontaktowanie:

Proszę o pomoc w ustaleniu oryginalności WSK M06 B1.

Post autor: chris.lkr » 2015-11-25, 12:20

Witam,
Taka oto WueSeczKa. Tabliczka mówi, że jest to M06 B1 z 1969r. Numery ramy zgodne z numerami na tabliczce, numery silnika niezgodne. Chciałbym się dowiedzieć czy w B1 były fabrycznie montowane takie błotniki oraz silnik? Jeśli nie, to od których modeli WSK/WFM pochodzą? Następna sprawa, to przednia piasta (bęben), na zdjęciu widać, że po lewej stronie powkręcane są jakieś śrubki, co to może być? Czy sygnał pochodzi z tego modelu i czy jest zamontowany we właściwym miejscu?
Z wyposażenia, to brakuje jedynie osłony na stacyjkę oraz krótkiej osłony łańcucha bo lewa osłona gaźnika jest, chyba że jeszcze coś komuś rzuci się w oczy, to proszę śmiało pisać.
Pozdrawiam,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

rolecki
GG: 0
Moje maszyny: Wsk M06B3
Jawa Ts 350
Honda CBF
600SA
Kontaktowanie:

Re: Proszę o pomoc w ustaleniu oryginalności WSK M06 B1.

Post autor: rolecki » 2015-11-25, 13:44

Błotniki masz ze starszego modelu M06-64 produkowanego do 1967 roku golenie z przodu też chyba powinny być chromowane a nie malowane na srebrno z tyłu ktoś na odwrót założył bęben ,cięgno od hamulca powinno iść od góry, silnik na pierwszy rzut oka różni się tylko pokrywą iskrownika powinna być odlana taka jak w B3,co do przedniego koła to jakoś w tych latach była zmiana że koło z lewej strony nie miało dekielka tylko był odlew aluminiowy i koła ne były wymienne,ale to niech ktoś się wypowie kto wie na pewno.
Klakson chyba we właściwym miejscu kolorem przypomina montowany w B3 po 82 roku.WSk tak naprawdę to bardziej przypomina M06-64 ,ale ta już ma filtr powietrza jak w B1 i duże blachy zakrywające gaźnik.Wg mnie jakaś mieszanka z dwóch modeli.

Odpowiedz