OC nie płacone od 15 lat
- Student
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK- B1 & Trabant 601
- Kontaktowanie:
OC nie płacone od 15 lat
Cześć i czołem miałem farta i nabyłem zarejestrowanego trabanta w świetnym stanie za marne 400zł , jedyny problem to taki, że właściciel nie płaci ubezpieczenia od 15 miał ktoś taką sytuację?
-
- Moje maszyny: Wsk Kos 125
Wsk M06 B3 x2
Garbuska
KawasakiLTD 750 AME - Lokalizacja: Radom
- Kontaktowanie:
Re: OC nie płacone od 15 lat
Jak masz wykupione OC na siebie z datą z dnia zawarcia umowy, to tobie nic nie zrobią.
- Halski
- Moje maszyny: WSK M06B3 1980r.
SHL M04 1953r.
SHL M17 Gazela 1969r.
... - Lokalizacja: LPU
- Kontaktowanie:
Od siebie dodam, że warto pilnować takich rzeczy bo UFG ostatnio bardzo aktywny.
- Charlotta
- Moje maszyny: Osa M50, Osa M52, Shl M11
- Kontaktowanie:
Czyli kupiłeś 2 trabanty, w tym jednego za 150 złStudent pisze:Cześć i czołem miałem farta i nabyłem zarejestrowanego trabanta w świetnym stanie za marne 400zł , jedyny problem to taki, że właściciel nie płaci ubezpieczenia od 15 miał ktoś taką sytuację?

- Student
- Kontaktowanie:
kolego Charlotta lepiej trzy trabanty jeden za 150 zł drugi za 400 zł i ten zarejestrowany też za 400 zł, nie ma co miałem dobry sen hehe jest z czego składać
wracając do tematu czekam na dalsze wypowiedzi, jutro wybieram się do ubezpieczyciela w celu wykupienia OC zobaczymy co mi powie, mam nadzieje, że wszystko wyjdzie fajnie 

- profss
- Moje maszyny: Ural M66
Wsk 125 B3
Komar mr232
Junak
MZ-ETZ 250
Simson sr50 - Lokalizacja: Twardogóra
- Kontaktowanie:
To że ktoś nie płacił oc to już nie twój problem,ciebie obowiązuje ubezpieczenie od kiedy ty jesteś użytkownikiem pojazdu,więc spokojnie możesz iśc opłacać brykę.
- Student
- Kontaktowanie:
super uspokoiliście mnie, koledzy napiszcie mi jeszcze na ile mnie skroją gdy biorę na siebie pierwsze auto tzn ubezpieczenie
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
Mi wychodzi około 600zł za rok przy pojemności silnika 3000 i innych pierdołach ale ja jestem właściciel, ojciec współwłaściciel. Normalnie jakbym był sam właścicielem bulił bym jakoś 1200zł ( mam prawko ponad 3 lata oraz 1 rok miałem poprzednie auto jako współwłaściciel czy coś takiego. Generalnie jestem w systemie, że coś "stało na mnie" ). Wiadomo, że zależy też od firmy ubezpieczeniowej. Myśle, że dużo Cie nie wyniesie bo Trabant ma małą pojemność, zapytaj w jakiejś firmie niech Ci wyliczą.Student pisze:super uspokoiliście mnie, koledzy napiszcie mi jeszcze na ile mnie skroją gdy biorę na siebie pierwsze auto tzn ubezpieczenie
- Halski
SHL M04 1953r.
SHL M17 Gazela 1969r.
- Kontaktowanie:
Jeśli jesteś z Puław to przejdź się do Pana Antka - siedzi jako pierwszy w ubezpieczeniach w Czerwoniaku. Wytłumaczy wszystko co i jak i wybierze najlepszą ofertę.
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
A z którego roku jest ten Trampek, który chcesz ubezpieczać?
-
- Moje maszyny: 2x WSK
- Kontaktowanie:
witam
jeśli pojazd ma ponad 25 lat i jego produkcję zaprzestano przynajmniej 15 lat temu to wtedy bierze się rzeczoznawce który robi opinię ,że jest to pojazd już zabytkowy i z taka opinią idzie sie do ubezpieczalni [hdi] lub innej [co ma w swojej ofercie ubezpieczenia poj. zabytkowych ,unikatowych i tam się ubezpiecza ale w okresie nie dłużej niż 6 miesięcy [a to dlatego że wtedy mozna nie płacić 2 półrocza[np bo zima i nie jezdzisz] i na wiosnę znów na pół roku
ale trzeba pamiętać ,że jeśli ubezp. się na te pół roku i potem się juz nie będzie jeżdzić to trzeba złożyć wypowiedzenie
bo jeśli się tego półrocznego nie wymówi to ONI[ubezpieczalnia z automatu przedłużą umowę [a to boli jak sie np zimą nie jeżdzi]
Sam to przerabiałem z syrenkami i multicarem a na mercedesie 123 się przejechałem i płaciłem [oj troszkę bolało]
pozdrawiam
jeśli pojazd ma ponad 25 lat i jego produkcję zaprzestano przynajmniej 15 lat temu to wtedy bierze się rzeczoznawce który robi opinię ,że jest to pojazd już zabytkowy i z taka opinią idzie sie do ubezpieczalni [hdi] lub innej [co ma w swojej ofercie ubezpieczenia poj. zabytkowych ,unikatowych i tam się ubezpiecza ale w okresie nie dłużej niż 6 miesięcy [a to dlatego że wtedy mozna nie płacić 2 półrocza[np bo zima i nie jezdzisz] i na wiosnę znów na pół roku
ale trzeba pamiętać ,że jeśli ubezp. się na te pół roku i potem się juz nie będzie jeżdzić to trzeba złożyć wypowiedzenie
bo jeśli się tego półrocznego nie wymówi to ONI[ubezpieczalnia z automatu przedłużą umowę [a to boli jak sie np zimą nie jeżdzi]
Sam to przerabiałem z syrenkami i multicarem a na mercedesie 123 się przejechałem i płaciłem [oj troszkę bolało]
pozdrawiam
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
chyba, że ma 40 lat
- Halski
SHL M04 1953r.
SHL M17 Gazela 1969r.
- Kontaktowanie:
Ale w takim rozwiązaniu naliczają ze stawki 100% nie uwzględniając Twoich zniżek. Bynajmniej mi tak zaproponowali.multicar pisze:witam
pozdrawiam
- Student
- Kontaktowanie:
89 rok ubezpieczam własnie ten. Panowie sprawa się rozwiązała, za trampka wyszło mi 357 zł a wyszło to tak, że chłopak, który jest pośrednikiem podpowiedział aby dopisać do umowy współwłaściciela(na dwóch umowach) a te zniżki przeszły na mnie i wyszło co wyszło bo osoba z rodziny miała 60% zniżek, teraz tylko przegląd, przerejestrowanie i śmigamTexas Ranger pisze:A z którego roku jest ten Trampek, który chcesz ubezpieczać?

Ps. silnik odpalił po 10 latach jest moc
-
- Moje maszyny: 2x WSK
- Kontaktowanie:
wybaczcie PANOWIE ale ze względu na wiek [oczywiście mój] nie będe się rozpisywał tu na forum [jak widzicie mało piszę ]
ale jak macie w tym temacie pytania proszę dzwonicie 607 206 625 do 21,30 h postaram sie wyjaśnić gdzie co i jak
NIE PISAŁBYM TEGO JAK BYM TEGO NIE PRZERABIAŁ
ale jak macie w tym temacie pytania proszę dzwonicie 607 206 625 do 21,30 h postaram sie wyjaśnić gdzie co i jak
NIE PISAŁBYM TEGO JAK BYM TEGO NIE PRZERABIAŁ