Tabliczki znamionowe w WSK
- radza76
- GG: 0
- Moje maszyny: Suzuki DR 650 r , Wsk 175 M21W2
- Kontaktowanie:
Re: Tabliczki znamionowe w WSK
Czy wie ktoś co to jest ten nr kol. na tej tabliczce którą pokazał kolega chris.lkr ??
- mariusz30003
- Moje maszyny: WSK M06 B5 4T
WSK M06-B1
Dezamet Typ 756,2 Stella - Lokalizacja: Lubartów
- Kontaktowanie:
W katalogu wyrobów z 73 roku jest taka oto tabela... może coś pomoże.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: Wsk M06B3
- Kontaktowanie:
Re: tabliczka znamionowa M06B3 '1980
czytałem, mimo to dalej przydało by się zdjęcie. Część fotek z zamieszczonych w wątku jest nieaktywnych, te które działają są albo nieczytelne albo od 175.
-
- Moje maszyny: WSK 175 Kobuz, WSK 125 M06 B1
- Kontaktowanie:
pewny jesteś, że nie było na rynku Kobuza w 1974r.? Poprzedni właściciel motocykla, którego obecnie ja jestem właścicielem, dałby sobie rękę uciąć, że jego śp. dziadek kupił nowego Kobuza właśnie w 1974r. Czy jest ktoś na tym forum co po nr ramy sprawdzi jaki faktycznie jest to model WueSKi?Mateusz WSK pisze:Kobuza nie było w tym roku. Tak ma wyglądać tabliczka w 74r. ( powiększ fote ). Jak widać te z allegro to mozna sobie nabić dla picu na stodole bo to nie ma co porównać nawet do oryginału...chris.lkr pisze:ta nowa, którą pokazałeś to jest do "trójki" a mnie interesuje tabliczka do Kobuza 175 '74. Znalazłem już trzy rodzaje tych blaszek i dalej nie wiem która jest właściwa do mojego motorku:
Od 78r nie nabijali numeru ramy i silnika na tabliczce.radza76 pisze:I może wie ktoś co to jest ten nr kol. ??
Na mojej tabliczce orginalnej 75r są nr silnika i ramy nabite. Może od jakiegoś roku nie nabijali nr ramy i silnika, a może dla niektórych modeli wsk nie nabijali?
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Teoretycznie były Kobuzy i Gile z 1874
.
Po numerze ramy tylko rocznik można stwierdzić.

Po numerze ramy tylko rocznik można stwierdzić.
Kobuza nie było w tym roku. Tak ma wyglądać tabliczka w 74r. ( powiększ fote ). Jak widać te z allegro to mozna sobie nabić dla picu na stodole bo to nie ma co porównać nawet do oryginału...

Cześć. Mateusz WSK, możesz pokazać bok tej tabliczki? Chodzi mi o to jakie numery i literki są tam nabite. Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnego opisu co oznaczają te numery. Będę nabijał tabliczkę tego samego modelu i roku ale nie wiadomo co tam ma być...

Cześć. Mateusz WSK, możesz pokazać bok tej tabliczki? Chodzi mi o to jakie numery i literki są tam nabite. Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnego opisu co oznaczają te numery. Będę nabijał tabliczkę tego samego modelu i roku ale nie wiadomo co tam ma być...
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
Hej. Fota tabliczki jest z wueski w fabrycznym stanie egzemplarza z allegro gdy kolekcjonowałem zdjęcia fajnych wuesek kilka lat temu więc nie mam zdjęcia z drugiej strony tabliczki.marwo4 pisze:Kobuza nie było w tym roku. Tak ma wyglądać tabliczka w 74r. ( powiększ fote ). Jak widać te z allegro to mozna sobie nabić dla picu na stodole bo to nie ma co porównać nawet do oryginału...
Nr fabryczny który jest pionowo nabity z lewej strony na tabliczce jeszcze chyba nikt nie rozkminił.
W swoich wueskach mam książeczki gwarancyjne ale i tak nie do końca kumam te numery. Jak chcesz, to podrzucę foty swoich starych tabliczek, książeczek gwarancyjnych z tymi numerami i to co nabiłem na nowych tabliczkach od AudioBasa ( gdy wytrzeźwieję

Bo ogólnie to numery z książeczek różnią się troszke od tych ze starych tabliczek, może coś Ci to pomoże. Jak masz starą tabliczkę i książeczkę to dobrze bo moje były pordzewiałe i słabo czytelne a książeczki mi pomogły co mam nabić

Dzięki za odpowiedź.Właśnie chodzi o to że nie mam starej tabliczki a wiem że właśnie taka powinna u mnie być. Z boku nie ma numeru fabrycznego tylko Nr.kol. (czyli raczej chodzi o kolor motocykla) Mam książeczkę od tej 175 ale nic tam nie znalazłem na ten temat. Co do Audiobasa, robi jeszcze tabliczki? Pisałem do niego w tej sprawie i jak na razie cisza.
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
Niestety już nie robi. Tabliczki jakie robił były do 125 i 175 od 1978r więc jeżeli potrzebujesz przed tym rocznikiem to niestety pozostają badziewia z neta.marwo4 pisze:Dzięki za odpowiedź.Właśnie chodzi o to że nie mam starej tabliczki a wiem że właśnie taka powinna u mnie być. Z boku nie ma numeru fabrycznego tylko Nr.kol. (czyli raczej chodzi o kolor motocykla) Mam książeczkę od tej 175 ale nic tam nie znalazłem na ten temat. Co do Audiobasa, robi jeszcze tabliczki? Pisałem do niego w tej sprawie i jak na razie cisza.
Mam już idealną zrobioną tabliczkę do 74 rocznika taka jak na foto , ale nadal nie wiem co mam wybić w rubryce Nr. kol...
-
- Moje maszyny: WSK 175 Kobuz, WSK 125 M06 B1
- Kontaktowanie:
marwo4, gdzie dorwałeś taką tabliczkę?
Jest jeden fachowiec co to robi, wcześniej dorobił mi do Junaka i jest nie do odróżnienia od oryginału, wymiary,trzcionka i chyba waga...
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
ten też robi niezłe:
http://www.odbudowamotocykli.pl/odbudow ... #tabliczki
http://www.odbudowamotocykli.pl/odbudow ... #tabliczki
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
Trochę sporo, ale w tej technologii robi je jako jedyny.
Ale do nowszych roczników były już na zwykłej blaszce a on takich nie robi. Tzn. może zrobić, wizualnie będzie wyglądała identycznie ale materiał będzie inny. Choć może to nie przeszkadza...
-
- Moje maszyny: WSK 175
WSK 125 - Lokalizacja: POLSKA, LUbelskie
- Kontaktowanie:
Zwracam się z prośbą, może ktoś strzelić fote tabliczki KOS 83r bo moja jest całkiem zamazana i skorodowana nic nie da sie odczytać..
-
- Moje maszyny: WSK, itp.
- Kontaktowanie:
100zl za tabliczke? sporo myślałem że gdzieś 20zł jak inni producenci biorą.
Też jesteś producentem więc wiesz jak jest...Dlaczego np. gum do Dudka nie sprzedajesz po 60 zł. jak inni producenci ?picek pisze:100zl za tabliczke? sporo myślałem że gdzieś 20zł jak inni producenci biorą.

Te do Dudka też są super...
-
- Moje maszyny: WSK, itp.
- Kontaktowanie:
podejrzewam że technologia wykonania jest taka sama dla tabliczek do różnych motocykli a co za tym idzie koszty wdrożenia są przeliczane na ilość sztuk- gumy do dudka są wyliczone na określoną liczbę kompletów i wspomogą jeszcze inną formę z której powstanie 20 sztuk. Bo obiecałem że coś zrobię jeszcze nietypowego do WSKi i chce słowa dotrzymać. A moje przypuszczenia odnośnie ceny biorę na podstawie ofert w skuterze bo tam tabliczki są po 16zł.
marwo4 ty też coś produkujesz?
marwo4 ty też coś produkujesz?