Witam, posiadam kilka motocykli wfm z różnych roczników, 1956/60/62/64 w dwóch z nich brakuje siedzeń, i nie jestem pewien jakie powinny być. Na zdjęciach motocykli z tych roczników trudno określić jak wygląda siedzenie od spodu czy będzie to sklejka czy blacha i jakie jest mocowanie do ramy. Dla mnie wszystkie te siedzenia wyglądają identycznie jak w mojej wfm z 1956r czyli gąbka na sklejce mocowana do ramy na dwie śruby, tylna do błotnika/przednia na takiej blaszce pod ramą takie jak na zdjęciu. http://images38.fotosik.pl/2000/17e1368239f97b45med.jpg
I tutaj moje pytanie czy wszystkie wfm-ki powinny mieć identyczne siedzenie czy też były różnice zależnie od roku produkcji?
Rodzaje siedzeń WFM/WSK
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk 125 kos
shl m11w
wsk 175 s1
shl m17 - Lokalizacja: Biłgoraj, lubelskie
- Kontaktowanie:
- gołąb83
- Moje maszyny: http://www.polskajazda.pl/Profil/38751
Re: Rodzaje siedzeń WFM/WSK
54, 55, 56, mały siedzenie niższe ja mam oryginał z 56r i wygląda tak.....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszędzie Szybko Komfortowo:)
-
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
gołąb ,mylisz się to co przedstawiasz na zdjęciu nie jest oryginałem, nie posiadasz bocznych metalowych blach w siedzeniu,
hubert, w 56 siedzenie powinno być niższe z tylu , ogólnie po całości bardziej płaskie , gąbka ma poprostu trochę inny kształt i z tego co zauwazylem jest czarna lub prawie czarna -taka zgniła zielen ,obicie - coś jak skora , moze i nawet to jest skóra,
do reszty wfm zakladaj siedzenie z wyższym tyłem bardziej zaokrąglone, kolor gąbki-kolor :gąbkowaty"
jeśli chodzi o spód siedzenia to różnicy większej nie ma , na pewno każda wfm ma drewniany spód .
możesz przesłać zdjęcie swojego zielonego siedzenia?
hubert, w 56 siedzenie powinno być niższe z tylu , ogólnie po całości bardziej płaskie , gąbka ma poprostu trochę inny kształt i z tego co zauwazylem jest czarna lub prawie czarna -taka zgniła zielen ,obicie - coś jak skora , moze i nawet to jest skóra,
do reszty wfm zakladaj siedzenie z wyższym tyłem bardziej zaokrąglone, kolor gąbki-kolor :gąbkowaty"
jeśli chodzi o spód siedzenia to różnicy większej nie ma , na pewno każda wfm ma drewniany spód .
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
Hubert980 możesz wstawić zdjęcie tego siedzenie od góry? Motocykl jaki ma kolor i który to rocznik?
- gołąb83
- Moje maszyny: http://www.polskajazda.pl/Profil/38751
Może i masz racje ale wfm mam od pierwszego właściciela na pewno wymieniał "deskę" od spodu i może dla tego jest takie zdeformowane ale jest jeszcze jeden detal pierwsze siedzenia 54,55,56r. miały mocowane skórę na kwadratowe goździki i u mnie tak jest. Z tego co się orientuje to blach po bokach do 57r. nie wsadzali ale wfm mam dopiero od września, zbieram informację jak co było itd. (na tym zdjęciu bardziej widać jego wyprofilowanie) ps.mam jeszcze kilka fotek na polskajazda.pl http://www.polskajazda.pl/Motocykle/WFM/M06/149281stoker pisze:gołąb ,mylisz się to co przedstawiasz na zdjęciu nie jest oryginałem, nie posiadasz bocznych metalowych blach w siedzeniu,
Wszędzie Szybko Komfortowo:)
-
- Moje maszyny: Wsk-ki, WFM-ki
SHL-ki,Junak, - Lokalizacja: Parczew
- Kontaktowanie:
To co zostało z siedzenia mojej WFM 1955 r.
-
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:

-
- Moje maszyny: Wsk z2 1960
Wsk 1958
Shl m11 1966
Jawa 250 1960 - Lokalizacja: Skoczów
- Kontaktowanie:
Szukam gąbki do wfm z płaskim tyłem wszędzie są grube sam mam siedzenie z SD i jest za wysokie z tyłu co psuje efekt motocykla wsk 1957r