Przedstaw Się
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Re: Przedstaw Się
Laczek wita wszystkich bardzo gorąco. Mieszkam w Krakowie i niedawno ukończyłem remont swojej WSK 125. Tak że mam nadzieję że pomogę innym forumowiczom w przywróceniu do życia swoich maszyn.
-
- Moje maszyny: WSK/WFM 1956
- Kontaktowanie:
Witam nazywam się Marcin, mam 34 lata. Zostałem właścicielem WSK Świdnik z 1956roku po dziadku. Motor niestety nie jest na chodzie ale, nadszedł czas by się nim zająć. Planuję ruszyć z odbudową na wiosne, narazie wiedza teoretyczna a potem działanie.
To moje pierwsze forum wiec sorki za błędy i pozdrawiam szystkich.
To moje pierwsze forum wiec sorki za błędy i pozdrawiam szystkich.
-
- Moje maszyny: WSK M06, Simson S51
- Kontaktowanie:
witam
mam na imię Darek, kompletuję właśnie wsk-e M06 Z - będzie piękna i równie doświadczona przez życie jak ja
miło mi znaleźć się w waszym/naszym gronie
mam na imię Darek, kompletuję właśnie wsk-e M06 Z - będzie piękna i równie doświadczona przez życie jak ja

miło mi znaleźć się w waszym/naszym gronie

-
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich
Jestem Tomek rocznik 79 .Mieszkam we Wrocławiu gdzie prowadzę warsztat samochodowy.Od paru dni posiadacz WSK 125 do kapitalnego remontu.Myslę ze to nie ostatnia WSK.
Pozdrawiam
Jestem Tomek rocznik 79 .Mieszkam we Wrocławiu gdzie prowadzę warsztat samochodowy.Od paru dni posiadacz WSK 125 do kapitalnego remontu.Myslę ze to nie ostatnia WSK.
Pozdrawiam
-
- Moje maszyny: Wsk 125 m06 b3 - 1974 r
- Kontaktowanie:
Witam, mam na imie Damian
mieszkam nie o podal Radomia
swoją przygode zacząłem dosyc nie dawno rometem pegazem. Obecnie grono się powiększylo, doszły dwie wsk jedna garbusaka z 1974 a druga ulep z czworki mam nadzieje na pomoc w renowacji
pozdrawiam

-
- Moje maszyny: WSK Kos
- Kontaktowanie:
Witam wszystki
Nazywam się Piotr,mam 30 lat i pochodzę z Olsztyna (warm.-maz.).Motorami interesuje się już od dawna,lecz dopiero od roku (kwestie finansowe) jestem dumnym właścicielem WSK Kos rok 81
.Aktualnie dorabiam niemiecki system podatkowy (pracuję w DE),więc niestety nie mam zbyt wiele czasu by nacieszyć się wiatrem we włosach
.
Nazywam się Piotr,mam 30 lat i pochodzę z Olsztyna (warm.-maz.).Motorami interesuje się już od dawna,lecz dopiero od roku (kwestie finansowe) jestem dumnym właścicielem WSK Kos rok 81

-
- Moje maszyny: WSK 125 B3 1984 rok oraz WSK B3 1980 rok
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich
Mam na imię Kamil mam 19 lat. Mieszkam między Stargardem a Szczecinem w okolicach Kobylanki. Lubie naprawiać stare motorki gdyż maja swój klimat. Ja osobiście jestem w posiadaniu dwóch Wsk B3 jedna jest z 1984 a druga z 1980.
Mam na imię Kamil mam 19 lat. Mieszkam między Stargardem a Szczecinem w okolicach Kobylanki. Lubie naprawiać stare motorki gdyż maja swój klimat. Ja osobiście jestem w posiadaniu dwóch Wsk B3 jedna jest z 1984 a druga z 1980.
- szynka657
- Moje maszyny: WSK 175 Kobuz 76'
KTM 640ADV - Lokalizacja: Krakow/Oslo
- Kontaktowanie:
Witam, juz tu sie witalem ze 3 lata temu ale projekt "Łobuz" musial zejsc na dalszy plan na liscie priorytetow , teraz wracam do tematu wiec witam ponownie! Kobuz z 1976, maszyna mojego Ojca, jedyny wlasciciel, w 82' motocykl ukradziono na czesci i porzucono w krzakach pod miastem. Od tamtej pory stal w garazu, zbieral kurz i przezyl jedna powodz
Celem jest doprowadzenie go do stanu "oryginalu" ale po drodze zbieram troche informacji jak poprawic nasza Polska (komunistyczna) jakosc wykonania. Mam nadzieje ze bedzie mi dobrze i dlugo sluzyl

Celem jest doprowadzenie go do stanu "oryginalu" ale po drodze zbieram troche informacji jak poprawic nasza Polska (komunistyczna) jakosc wykonania. Mam nadzieje ze bedzie mi dobrze i dlugo sluzyl

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
--- It's always seems impossible until it's done ---
-
- Moje maszyny: WSK 125 M06B3 1980
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich!
Mam na imię Mateusz, lat 28. Posiadam WSK 125 z 1980 roku od 18 lat, w 2002 pomalowałem ja na zielono(fantazja małolata
) a trzy lata temu przeprowadziłem gruntowny remont silnika na nowych częściach jeszcze nie dotarty z braku czasu aż tu w końcu uśmiechnęło do mnie się szczęście i w tym roku uzyskałem dokumenty od niej od właściciela
. Mam zamiar w lipcu wyjechać nią na polskie szosy. Ale droga jest jeszcze daleka bo czeka mnie piaskowanie, szkiełkowanie, chromowanie, naprawa elektryki, pozyskanie oryginalnych części jak przodu zwykłego i jeszcze nie wiadomo co
. Mam nadzieję,że wraz z kolegami z forum nie będzie to droga przez mękę
.
O to moja wiesia:
Mam na imię Mateusz, lat 28. Posiadam WSK 125 z 1980 roku od 18 lat, w 2002 pomalowałem ja na zielono(fantazja małolata

O to moja wiesia:
-
- Moje maszyny: wsk m06 z2
komar 232
komar 2320
simson Sr2
simson Sr2e - Lokalizacja: Świerklaniec
- Kontaktowanie:
Witajcie.
Nazywam się Grzegorz. Mam 37 lat mieszkam niedaleko Tarnowskich Gór. Posiadam 2 komary jeden 232 drugi 2320 i dwa simsony jeden Sr2 a drugi Sr2e wszystkie już po remoncie. W maju 2015 roku zakupiłem WSK-ę M06 Z2 z 1962r i teraz pomału zaczynam remont.
Pozdrawiam wszystkich.
Nazywam się Grzegorz. Mam 37 lat mieszkam niedaleko Tarnowskich Gór. Posiadam 2 komary jeden 232 drugi 2320 i dwa simsony jeden Sr2 a drugi Sr2e wszystkie już po remoncie. W maju 2015 roku zakupiłem WSK-ę M06 Z2 z 1962r i teraz pomału zaczynam remont.
Pozdrawiam wszystkich.
-
- Moje maszyny: Wsk z2 1960
Wsk 1958
Shl m11 1966
Jawa 250 1960 - Lokalizacja: Skoczów
- Kontaktowanie:
Witam jestem Mateusz mieszkam w Skoczowie woj. Sląskie, obecnie remontuje Jawe 250 353 1960r pozdrawiam wszystkich milośników starszej motoryzacji.
-
- Moje maszyny: WSK M06B3 - 2x
WSK M21W2
WSK M21W2 KOBUZ
SIMSON SR2 - Lokalizacja: Poznań
- Kontaktowanie:
Witam,
Jestem Piotr mam 33 lata, jestem z okolic Poznania, interesuje się zabytkową motoryzacja.
W swojej kolekcji posiadam m.in. kilka motocykli WSK.
Pozdrawiam
Jestem Piotr mam 33 lata, jestem z okolic Poznania, interesuje się zabytkową motoryzacja.
W swojej kolekcji posiadam m.in. kilka motocykli WSK.
Pozdrawiam
- czyzolek
- Moje maszyny: M21W2S1
M-72 - Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
- Kontaktowanie:
Witam, Grzegorz z okolic Piotrkowa Trybunalskiego - od ponad 15 lat jeżdżę moją WSK M21W2S1. Z upływem czasu żałuję, że tak wcześnie bo w wieku ok 15 lat się do niej dobrałem, bo tata zostawił ją po dwóch latach od nowości w stanie prawie fabrycznym. Jak to bywa człowiek w młodości więcej narobił szkód niż dobrego, ale na szczęście miałem na tyle rozumu, że do lakieru się nie dobierałem. Pozdrawiam forumowiczów i cieszę się, że do was dołączam 

- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
- czyzolek
- Moje maszyny: M21W2S1
M-72 - Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
- Kontaktowanie:
Tak jest pomarańczowa, oryginalny lakier, choć jak się z bliska przyjrzeć to trochę widać ślad czasu. Błotniki były malowane z 10 lat temu.
- antonipro
- Moje maszyny: WSK 175 Kobuz 1974
Komar 2 1971
Yamaha fz6 a2 2009 - Lokalizacja: Piława Górna
- Kontaktowanie:
WItam!!!
Nazywam sie Adam, mam 27 lat mieszkam w Piławie Górnej woj, Dolnośląskie, od wieku 10 lat zacząłem przygodę motoryzacyjną od motorynki do współczesnej Yamahy.
W wolnych chwilach siedzę w mojej pieczarze i grzebie przy sprzętach
Aktualie posiadam
Komar 2 (na pedały) z 1971r. https://www.youtube.com/watch?v=94URJT2nado
WSK 175 KOBUZ z 1974r. (aktualnie jest w kartonach i czeka na lakiernika) Od nowości u taty, posiadam papiery. Zdjęcia niebawem
Yamaha FZ6 s2 2009r służy mi do trzaskania km, i typowej turystyki. Moja wyprawa w 2015roku:
https://www.youtube.com/watch?v=DDUmdz17dbk
Nazywam sie Adam, mam 27 lat mieszkam w Piławie Górnej woj, Dolnośląskie, od wieku 10 lat zacząłem przygodę motoryzacyjną od motorynki do współczesnej Yamahy.
W wolnych chwilach siedzę w mojej pieczarze i grzebie przy sprzętach
Aktualie posiadam
Komar 2 (na pedały) z 1971r. https://www.youtube.com/watch?v=94URJT2nado
WSK 175 KOBUZ z 1974r. (aktualnie jest w kartonach i czeka na lakiernika) Od nowości u taty, posiadam papiery. Zdjęcia niebawem
Yamaha FZ6 s2 2009r służy mi do trzaskania km, i typowej turystyki. Moja wyprawa w 2015roku:
https://www.youtube.com/watch?v=DDUmdz17dbk
-
- Moje maszyny: wsk i więcej nic
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich.
Mam na imię Kuba. Urodziłem się w 1980 roku. Pierwszą przejażdżkę WSKą odbyłem w roku 1979 Gilem tatusia w brzuszku mamusi. Moja Wiesia jest ode mnie młodsza o 4 lata. Jesteśmy razem już od przeszło 10 lat.Kupiłem ją w stanie kiepskawym a i tak woziła mnie 5tyś km. Teraz przyszedł czas na renowację. Pewnie potrwa to odrobinę ale zrobię ją na bóstwo!!
Forum czytam od lat i pomyślałem że wreszcie przyszedł czas na zalogowanie się i przedstawienie.
Motocyklami zajmuje się od niepamiętnych czasów. I choć posiadałem i jeździłem lepszymi motungami to i tak lubię WSKę. Przyznam się nawet że rajcuje mnie na niej jeżdżenie nie mniej niż na współczesnej Japonii. Chyba to miłość!!!
Moim marzeniem jest aby wszyscy remontujący i naprawiający PRLowskie motocykle nie niszczyli ich przy okazji.
Nie ma nic gorszego niż zniszczony klasyczny motocykl nieumiejętną renowacją. Lepiej nic nie robić niż dokonywać gwałtów spawarką młotkiem i przecinakiem oraz swoja osobistą tępotą.
Mam na imię Kuba. Urodziłem się w 1980 roku. Pierwszą przejażdżkę WSKą odbyłem w roku 1979 Gilem tatusia w brzuszku mamusi. Moja Wiesia jest ode mnie młodsza o 4 lata. Jesteśmy razem już od przeszło 10 lat.Kupiłem ją w stanie kiepskawym a i tak woziła mnie 5tyś km. Teraz przyszedł czas na renowację. Pewnie potrwa to odrobinę ale zrobię ją na bóstwo!!
Forum czytam od lat i pomyślałem że wreszcie przyszedł czas na zalogowanie się i przedstawienie.
Motocyklami zajmuje się od niepamiętnych czasów. I choć posiadałem i jeździłem lepszymi motungami to i tak lubię WSKę. Przyznam się nawet że rajcuje mnie na niej jeżdżenie nie mniej niż na współczesnej Japonii. Chyba to miłość!!!
Moim marzeniem jest aby wszyscy remontujący i naprawiający PRLowskie motocykle nie niszczyli ich przy okazji.
Nie ma nic gorszego niż zniszczony klasyczny motocykl nieumiejętną renowacją. Lepiej nic nie robić niż dokonywać gwałtów spawarką młotkiem i przecinakiem oraz swoja osobistą tępotą.
-
- Moje maszyny: WSK 125 M06 B1 1970, WSK 125 B3 1984
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich! Jestem Adam i jeżdżę Wsk 125 B1 z 1970r. Motocykl należy do mojego ojca od nowości.Mamy tez 125-tkę z 1984r, trójkołówkę towarową po dziadku zrobioną z WFM-ki z 1958r ,trzy Komary,skuter Jawę 50 oraz moped Piaggio z lat 70.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!

-
- Moje maszyny: Trike
Wsk 125
Shl M04 - Lokalizacja: Toruń
- Kontaktowanie:
Czołem
Marek - na codzień bawię się trajkami. Jakiś czas temu uratowałem przed złomem oryginalną, kompletną wsk 125 80' . Pomyślałem, że fajnie by było zobaczyć ją znowu w pełnej świetności i zacząłem odnawianie... i stąd się tu wziąłem. Mam też shl M04 U48 z 49/50 r.
pozdr.
Marek - na codzień bawię się trajkami. Jakiś czas temu uratowałem przed złomem oryginalną, kompletną wsk 125 80' . Pomyślałem, że fajnie by było zobaczyć ją znowu w pełnej świetności i zacząłem odnawianie... i stąd się tu wziąłem. Mam też shl M04 U48 z 49/50 r.
pozdr.
-
- Moje maszyny: wsk125m64wsk125b3
- Kontaktowanie:
Witam,a w jakim celu chcesz zmieniać przód ,skoro masz orginał.mati5125 pisze:Witam wszystkich!
Mam na imię Mateusz, lat 28. Posiadam WSK 125 z 1980 roku od 18 lat, w 2002 pomalowałem ja na zielono(fantazja małolata) a trzy lata temu przeprowadziłem gruntowny remont silnika na nowych częściach jeszcze nie dotarty z braku czasu aż tu w końcu uśmiechnęło do mnie się szczęście i w tym roku uzyskałem dokumenty od niej od właściciela
. Mam zamiar w lipcu wyjechać nią na polskie szosy. Ale droga jest jeszcze daleka bo czeka mnie piaskowanie, szkiełkowanie, chromowanie, naprawa elektryki, pozyskanie oryginalnych części jak przodu zwykłego i jeszcze nie wiadomo co
. Mam nadzieję,że wraz z kolegami z forum nie będzie to droga przez mękę
.
O to moja wiesia: