A w środku koła jaka jest podkładka ?? Bo jak dokrecam mocniej tarcze hamulcowe, to koło nie chce sie obracać

No niby masz rację, i sam o tym pomyślałem. To byłoby bardzo dziwne, no ale jest chyba jedyną potencjalnie prawdziwą przyczyną. Na dniach zerknę i dam znać.wujcio pisze:spróbuj przekręcić lagi nieruchome w półkach możliwe że jednak zawieszenie masz minimalnie krzywe na odległości robi dobre kilka mm a z obu stron to już centymetr ;)
U mnie też mam takie filcowe więc to chyba nie jest "domowa robota"mdk4 pisze:Wie ktoś może jak wyglądają oryginalne pierścienie uszczelniające w przednim kole Kosa na rysunku oznaczone jako 7 i 8. W książce opisane jest jedynie że są gumowe. U mnie niestety nic takiego nie było, ktoś jedynie powkładał zamiast tego filcowe podkładki, których tam wg schematu nie powinno być.
Mówisz o tym dystansie który przechodzi przez osłonę łożyska z filcem?BikerDS pisze:Poza podkładką miedzy łożyskiem piasty, a pokrywą bębna nie ma żadnej podkładki. Zastoj się do pierwszego posta i będzie OK. Zakładam, że masz dystans między łożyskami?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość