Witam wszystkich.
Ponieważ podczas renowacji mojej zetki informacje znalezione na tym forum okazały się bezcenne chciałbym pochwalić się efektami swojej pracy. Nie jest to oryginał w 100%, ale też i nie takie było założenie. Moim celem było przywrócenie do życia pojazdu na którym jako szczeniak zrobiłem setki kilometrów.
Kilka rzeczy jest od innych modeli WSK/WFM, ale to jeszcze nie koniec remontu. Pomalutku będę szukał oryginalnych części i uzupełniał braki lub wymieniał części.
Fotorelacja z prac na G+: https://goo.gl/photos/jwwLBa6JqqJCnPky6
WSK M06Z
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125 M06B3.
Komar 232
Komar 2352W
WSK 175 kobuz - Lokalizacja: Lubin(krzeczyn)
- Kontaktowanie:
Re: WSK M06Z
Sam malowałeś całą sprayem? Czy tylko zbiornik. No na początku stan agonalny 

-
- Moje maszyny: WFM M06-Z
ETZ 250 NVA - Lokalizacja: Siedlce
- Kontaktowanie:
W sprayu poszedł zbiornik i puszki, bo mi spece "zagubili" te elementy przy proszkowym. Jak się znajdzie zguba, to wymienię. Szedł sezon, a tu brak podstawowych części i nici z jazdy.
Spray jest tymczasowym rozwiązaniem. Objechałem paru lakierników w okolicy i kwoty jakie słyszałem wcale mi nie odpowiadały. Taniej mi wyjdzie kupić sprężarkę i nauczyć się lakierować niż oddać do specjalisty. Efekt może gorszy, ale jaka satysfakcja.
Spray jest tymczasowym rozwiązaniem. Objechałem paru lakierników w okolicy i kwoty jakie słyszałem wcale mi nie odpowiadały. Taniej mi wyjdzie kupić sprężarkę i nauczyć się lakierować niż oddać do specjalisty. Efekt może gorszy, ale jaka satysfakcja.
-
- Moje maszyny: WSK M06B3
SHL M11 - Lokalizacja: Warszawa
- Kontaktowanie:
Piękna zetka ale jedno mi w niej nie pasuje,a mianowicie silnik.Z tego co wiem to z motocykli WSK tylko model M-150 posiadał silnik WFM 150.Poprawcie jeśli się myle 

-
- Moje maszyny: WSK KOS 85 i inne
MZ ES 250/2 i inne
WFM OSA M52 i M50 - Lokalizacja: Kutno
- Kontaktowanie:
To jest silnik 125
-
- Moje maszyny: WFM M06-Z
ETZ 250 NVA - Lokalizacja: Siedlce
- Kontaktowanie:
Fakt - silnik S34 (podobny do SHL, ale 125ccm). Ktoś mnie kiedyś podpuścił, żeby wymienić oryginał na to cudo, a ja wcale nie bylem zadowolony. Dziwnie zachowuje się przy zmianie biegów z 1 na 2. Jest bardzo duża różnica w przełożeniu i przydałoby się coś na kształt międzybiegu. O ile na asfalcie da się tym jechać, to już w terenie zaczynają się schody.
Z innych niepasujących rzeczy mogę podać na pewno pokrowiec siedzenia i zbiornik paliwa. Co do tłumika też mam pewne wątpliwości.
Z innych niepasujących rzeczy mogę podać na pewno pokrowiec siedzenia i zbiornik paliwa. Co do tłumika też mam pewne wątpliwości.
-
- Moje maszyny: WSK KOS 85 i inne
MZ ES 250/2 i inne
WFM OSA M52 i M50 - Lokalizacja: Kutno
- Kontaktowanie:
Może masz zmienione sprzęgło lub duża zębatka na zdawczym? Ten silnik jest ciężki w eksploatacji, łatwiej się przegrzewa a siły jakoś więcej nie ma niż standardowe s01, chyba że masz już zrobiony odwiert na 150 lub 175, ale wtedy jest problem ze zbyt ubogą mieszanką na wysokich obrotach i się przyciera.
Mam chyba cylinder okrągły żeby to przerobić wizualnie na silnik s06
Mam chyba cylinder okrągły żeby to przerobić wizualnie na silnik s06