przez ewaldino » 2016-08-01, 21:31
Tylko tu nie chodzi o sam silnik, skoro chcesz mieć kwity od 125 czyli numer ramy też się nie będzie zgadzał i tu bym upatrywał największy problem. Pozostaje wtedy przebitka a tu jak dla mnie jest już smród, do tego numery nie będą się zgadzały z modelem, rocznikiem, tabliczka znamionowa też do śmietnika, bo numery nie te. Dla mnie to taka lipa.
Wiadomo że cała sprawa jest dosyć śliska, najlepiej w tej sytuacji było by zamontować silnik z WSK 175 i resztę gratów w ramę z kwitem od 125 niż przebijać numery jeżeli chce jeździć na B, a nie chce się męczyć z silnikiem od '' trójki'' lub zarejestrować jak Bóg przykazał i liczyć na farta że go nie z kontrolują lub przymkną oko bo to przecież zwykła WSK. Decyzję zostawmy
Dżjordżjo bo to już jego sprawa co zrobi. Co do numerów to wątpię też że jakiś policjant stanie się nagle detektywem i będzie rozczytywał model itp. jeżeli numery się zgadzają z tym w dowodzie do tego jest przegląd i ubezpieczenie to znaczy że wszystko gra...nie pierwszy taki składak i nie ostatni. Z tym że lipa to fakt

ja też nie jestem zwolennikiem takich kombinacji.