Regeneracja gaznika
Regeneracja gaznika
Witam.
Czy ktoś regenerowal swój gaznik? Mój cieknie przy odstoiniku i nie trzyma wolnych obrotów. A wkrecanie śruby raz podwyższa a raz obniża obroty. regenerowal ktoś go w garażu?
Czy ktoś regenerowal swój gaznik? Mój cieknie przy odstoiniku i nie trzyma wolnych obrotów. A wkrecanie śruby raz podwyższa a raz obniża obroty. regenerowal ktoś go w garażu?
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 175
WSK 125 - Lokalizacja: POLSKA, LUbelskie
- Kontaktowanie:
Re: Regeneracja gaznika
Odkopie żeby nie zakładać nowego tematu.
Zna ktoś jaki zakład lub jakiegoś sprawdzonego fachure który naprawia w sensie regeneruje gaźniki?
Zna ktoś jaki zakład lub jakiegoś sprawdzonego fachure który naprawia w sensie regeneruje gaźniki?
-
- Moje maszyny: WSK KOS 85 i inne
MZ ES 250/2 i inne
WFM OSA M52 i M50 - Lokalizacja: Kutno
- Kontaktowanie:
Zależy gaźniki od czego, ale pytać zawsze możesz
http://reges.pl/gazniki.htm
http://www.stybatuchola.pl/pl/oferta.html
http://reges.pl/gazniki.htm
http://www.stybatuchola.pl/pl/oferta.html
-
- Kontaktowanie:
chodzi mi o gaźnik od fajery G20
-
- Kontaktowanie:
dzwoniłem do tego pierwszego czas oczekiwania 3 miesiące. Korzystał ktoś z usług?
-
MZ ES 250/2 i inne
- Kontaktowanie:
Tak, wielokrotnie moi znajomi zarówno z pierwszego jak i drugiego. Pierwszy robi kompleksowo, drugi luz na przepustnicy i na kadłubie
-
- Moje maszyny: WSK, itp.
- Kontaktowanie:
ja wysyłam do puszczykowa- czas oczekiwania to nawet i pół roku. z partii 11 sztuk jeszcze dwa są nie zrobione, trzeba to uwzględniać wcześniej . czyli niebawem wysyłam kolejne by na wiosnę zdążyć. Ogólnie jestem zadowolony i po małych problemach z odpalaniem okazało się że to nie wina gaźnika tylko wody w paliwie. Cena to około 200zł za sztukę więc jak dla mnie do przeżycia zwłaszcza ze gaźnik po regeneracji powinien wytrzymać sporo kilometrów.
-
- Moje maszyny: WSK 125 GIL. WSK 175 Kobuz
- Kontaktowanie:
Ja swojego Pegaza od Kobuza oddałem do Puszczykowa czekam już 3 miesiąc ale zostałem poinformowany na wstępie ,że 3-6 miesięcy oczekiwanie więc myślę ,że do końca roku będzie:) Z tego co czytałem do warto tam oddać
- wkzarci
- Moderator
- Moje maszyny: WSK 175 itp, itd.
- Kontaktowanie:
Na początku marca wysłałem 4 gaźniki do Puszczykowa, i odesłał na początku września cena średnio za pegaza 200 zł za sztukę.
-
MZ ES 250/2 i inne
- Kontaktowanie:
Ładny gaźnik, czyj to? A tak poważniej pamiętaj o podcięciu na przepustnicy. Po powrocie do mnie na pewno ocenię i podzielę się na forum swoimi uwagami (jakimi uwagami
).

- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
Przybliżony koszt regeneracji G20?
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Tulejka z brązu i 60zł? Aż musiałem dać okejkę
.

- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
Tanio...
też się bawię trochę tokarką, co prawda nie przy gaźnikach, ale zdaję sobie sprawę ile to kosztuje pracy
także nic tylko zamawiać regnerację!
Pasowanie robisz na dyche czy mniej?
też się bawię trochę tokarką, co prawda nie przy gaźnikach, ale zdaję sobie sprawę ile to kosztuje pracy

także nic tylko zamawiać regnerację!
Pasowanie robisz na dyche czy mniej?
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
Tanio? Ja uważam, że cena akuratna. Czekam aż halcik opisze jak się sprawuje gaźniczek i jeśli będzie OK, to też wysyłam.
-
MZ ES 250/2 i inne
- Kontaktowanie:
Ja dałem kilka od razu. Najszybciej będzie testowany ten ze zdjęć w Mz trophy i Pegaz w Osie m52. G20 ocenie wizualnie bo silnik i przednie koło nadal w rozsypce
- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
Przecinakiem na tokarce zrobić miejsce na uszczelkę z jakiego teflonu i powinno być git 
Swoją drogą, materiał na koszulkę masz z rurki czy wałka? Brąz jest kuresko drogi
Też się zastanawiałem nad dyszami i rozpylaczami, pytanie czy te dostępne w handlu sa dobrej jakości? Do Pegazów Junakowcy mają opracowane na pewno, od jakiejś gazówki Amici chyba nawet
.
Apropo Pegaza jeszcze, to teraz można zajrzeć wszędzie http://i.imgur.com/Sf4Y8yg.png

Swoją drogą, materiał na koszulkę masz z rurki czy wałka? Brąz jest kuresko drogi
Też się zastanawiałem nad dyszami i rozpylaczami, pytanie czy te dostępne w handlu sa dobrej jakości? Do Pegazów Junakowcy mają opracowane na pewno, od jakiejś gazówki Amici chyba nawet

Apropo Pegaza jeszcze, to teraz można zajrzeć wszędzie http://i.imgur.com/Sf4Y8yg.png
-
- Moje maszyny: M11W, M17, 250-353, Motorynka M1 od Ojca :)
- Kontaktowanie:
Koszulka naprawcza w Pegazie jest trochę karkołomna do wykonania, gdyż przepustnica jest często nieosiowo stoczona i ma w najcieńszym miejscu poniżej 1 mm. Dlatego moim zdaniem, wyrównać przepustnicę i po naciśnięciu tulei na przepustnicę roztoczyć znacznie gaźnik. A propos Brązu, to chyba lepiej zrobić tuleję naprawczą z alu i anodować technicznie tak naprawioną przepustnicę. Ja anodowałem nowo wykonaną, nadwymiarową przepustnicę do SR500 i dałem do anodowania, wyszło naprawdę super. Alu jest duuużo tańsze 

-
MZ ES 250/2 i inne
- Kontaktowanie:
Brąz, czy mosiądz ma mniejszy współczynnik tarcia, niż chropowate aluminium po anodowaniu
-
- Moje maszyny: M11W, M17, 250-353, Motorynka M1 od Ojca :)
- Kontaktowanie:
A możesz podać wartość współczynnika tarcia dla pary mosiądz/aluminium i aluminium/aluminium anodowane, chętnie się zapoznam
. I po jaką cholerę wszyscy czołowi producenci gaźników (D'ellorto, Mikuni, Edelbrock, Amal) anodują przepustnice? Jeśli jednak stosują mosiężne przepustnice (jak Mikuni chyba VM w SR500) to po kiego je jeszcze chromują technicznie, wot zagwozdka ?