Ostatnio na forum było kilka tematów o motocyklu Minsk, tak się złożyło że wszystkie praktycznie w jednym czasie i to spowodowało że dostałem przysłowiowego pier...olca na punkcie tego motoru.Zacząłem szukać informacji oraz okazu dla siebie, bardzo podoba mi się Minsk Romet szczególnie Typ 400A ze zmienionym silnikiem i poprawioną elektryką, ceny są dosyć przystępne gorzej z wyborem nie ma ich na rynku zbyt wiele ale da się coś wybrać.W moje ręce trafił jednak egzemplarz białoruski, kupiłem ze względu na stan zachowania i opinę że te wersje miały lepszą instalację, bez akumulatora, ale jednak ten składany u nas jest o wiele ładniejszy. Przebieg troszkę ponad 1k, biała tablica, w planach nowy lakier i lifting na wersję z Bydgoszczy.W tym linku http://www.forum.ogar200.pl/by-mozgi-t2 ... 81b0ef4d37 na stronie 8 jest sporo informacji na temat zmian w porównaniu z modelem z białoruskim, ogólnie to chyba sprzęt mało znany i niedoceniony, mi strasznie się podoba i zobaczymy co z tego będzie

Jeżeli ktoś miał styczność z tymi sprzętami to proszę o wszelkie informacje i spostrzeżenia.