Dzięki !
Wiadomo że nie jest to przyjemne zabawa z tym, ale na tym polega dla mnie cała zabawa, żeby samemu się pobawić i później się cieszyć że udalo się coś samemu

Metoda prób i błędów i mam nadzieję czasem Waszej pomocy

Dzięki !
Właśnie nie mam żadnego znajomego z wueska i nie mam jak podmienić, lepiej kupić stary iskrownik używany w przyzwoitym stanie czy te nowe polskie też do czegoś się nadają ?Kosa pisze: ↑2017-06-21, 18:01Satysfakcja gwarantowana - wiem coś o tym bo Kos mi tak dał po dupie że na forum mieli mnie dosyć:) - tylko najwytrwalsi masochiści dali radę i odpowiadali:)
Jeżeli masz możliwość to podmień całą elektrownię na sprawdzoną albo po prostu kup kompletny zapłon - być może gdzieś jest przetarcie w izolacji i pod wpływem drgań chwyta masę...
Zastanawialem się nad tym Cdi , ale stwierdziłem że jednak chciałbym utrzymać wszystko w oryginale .. bo jakby nie patrzeć prócz masy plusów tego zapłonu , to jednak nie jest to oryginał .. ale tak szczerze , da radę na normalnym zapłonie robic jakieś dłużej trasy WSK czy raczej awaryjna jest i lepiej w CDI zainwestować ?daroohd pisze: ↑2017-06-23, 07:45Zawsze możesz kupić CDI zadzwoń do Kamila 691 265 492
http://www.wsk.audiobas.pl/cdi_wsk_125
Mam używany zapłon ale bez gwarancji bo leży już parę lat i nie wiem z jakiego silnika
Faktycznie ładnie się wkrecadaroohd pisze: ↑2017-06-23, 13:25Ja w lelku mam patynki kupiłem Elprom y takie mieli u nas w sklepie, wiadomo trzeba było je dogiąć aby leżały idealnie i nie zaglądam tam wcale choć trzeba będzie otw w tym roku aby nasmarować filc kroplą oleju.
filmik jak na nich sie ładnie wkręca na obr.
https://www.youtube.com/watch?v=CVlC9p8ZB_4
Jedynie kondensator jak był dany nowy padł od razu dałem stary i śmiga do dziś.
toksycznykazio pisze: ↑2017-06-25, 10:16Dobra , zapłon na tyle się udało dostosować że wyglada wszystko prawie książkowo. po polaniu na tłok benzyny jest kilka wybuchów wszystko fajnie .
Ale po założeniu gaźnika już nie chce odpalić, wydaje mi się że nie dochodzi odpowoednia mieszanka , bo jak w otwór od filtra powietrza psikne plakiem to znów na sekundke odpala .
Pytanko czy podnieść iglice , i ile odkrecac ta pozioma śrubę ? Od maksa narazie mam 2 obroty i nawet nie zagadał. Jak zdejmuje gaźnik to w króćcu jest bardzo mała ilość paliwa, gdzie ten gaźnik może to blokować ?
Zdjalem, korbowód prosty
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości