Witam, nie wiem czy to pytanie już się kiedykolwiek pojawiło ale byłbym bardzo wdzięczny za pomoc i mądre wytłumaczenie mi niektórych spraw. Jestem szczęśliwym posiadaczem WSKi 175 modelu M21W2 z pierwszego roku produkcji tj. 1972 roku. Niestety gdy cztery lata temu zacząłem szukać części, składać drobne elementy i jako tako składać motocykl do stanu kompletności zauważyłem parę drobnych niuansów, które mi praktycznie nie przeszkadzają, za to "znawcy z krwi i kości" zwracają mi na nie uwagę lub w delikatny sposób podśmiewają się choćby z tych nieszczęsnych plastikowych boczków. Fakt że plastik to nie to samo co metal.. ale cóż, wtedy finanse nie pozwoliły na to co chciałem. Ostatnio zakupiłem jednak za rozsądną cenę duże metalowe boczki z których jestem dumny

ale nie o tym. Moja WSK nie miała silnika a udało mi się kiedyś załatwić ramę z silnikiem od 175-tki tylko że z '82 roku. założyłem niby prawą pokrywę boczną od silnika Wiatrowskiego bo akurat miałem ale tu nasuwają się moje pytania.
Czy to grzech że mam taki silnik w swojej WSce która jest zabytkiem i czym w zasadzie różni się on od Wiatrowskiego silnika? Zależy mi na tych widzialnych różnicach jak i w parametrach. Wiem że na pewno pokrywami silnika i kolankiem wydechu.. próbowałem założyć okrągłe ale nie pasowało mi na łączeniu z tłumikiem.
Jaka powinna być dobrze odrestaurowana WSK 175 z tego rocznika?
Czy pomalowane obręcze to kolejny grzech jakiego powinienem unikać?
Proszę o fachową pomoc bo zależy mi na tym motocyklu gdyż jest dla mnie sentymentalną, rodzinną pamiątką i nie chce spaprać sprawy lecz nadać jej blask sprzed lat.