Alternatywa dla gaźników G20 - Wsk 125
- Kosa
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK Kos
WSK Z2
WSK L
Komar Sport
Komar 2350
Motorynia - Lokalizacja: Poznań
- Kontaktowanie:
Re: Alternatywa dla gaźników G20 - Wsk 125
Patrzę na długość tego filtra powietrza- jak on się zmieści, przecież rama będzie przeszkadzać...?
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
Szczepan dzięki za info.
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
@Kosa
Przecież oryginalna guma też była przegięta w prawą stronę belki ramy. Tutaj robisz analogicznie, filtr mocujesz na opaski i spokój. Szczelnie i sztywno. U mnie wchodzi na spokojnie, nawet boczków nie ściągam żeby założyć filtr
Przecież oryginalna guma też była przegięta w prawą stronę belki ramy. Tutaj robisz analogicznie, filtr mocujesz na opaski i spokój. Szczelnie i sztywno. U mnie wchodzi na spokojnie, nawet boczków nie ściągam żeby założyć filtr

Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
- Adam_Ga
- Moje maszyny: 125 & 175 & 350
- Kontaktowanie:
Kojarzysz jakiś wpis w necie gdzie ktoś opisywał zabawę z tym gaźnikiem?
"Jak się dba to się i jedzie, jak się nie dba to się nie będzie jechało"
- Kosa
WSK Z2
WSK L
Komar Sport
Komar 2350
- Kontaktowanie:
Zdjęcia świecy (dysza 80, iglica drugi rowek od góry) oraz filtra z kaszlaka:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: Wsk 125
Suzuki vl1500 c90 Boulevard - Lokalizacja: Mielec Tarnobrzeg
- Kontaktowanie:
W dodatku gaznik w nienajlepszym stanie tzn przepustnica stuka
A wiec uwazam ze da sie ustawic seryjny gaznik i zaplon wzorowo
I wszystkie te cdi i delorto czy jakkos tam sa troche przereklamowane
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kosa
WSK Z2
WSK L
Komar Sport
Komar 2350
- Kontaktowanie:
Może nie przereklamowane tylko po prostu sprawiają mniej problemów i są łatwo dostępne...
-
- Moje maszyny: WSK KOS 85 i inne
MZ ES 250/2 i inne
WFM OSA M52 i M50 - Lokalizacja: Kutno
- Kontaktowanie:
Również mam i chwale sobie g20 po regeneracji. Dla mnie dobre osiągi nie są priorytetem. Mój motocykl pracuje idealnie na wolnych o to jest to co mnie mega cieszy. Z kilku względów obecnie nie wkręca się na obroty tak jakby pewnie mógł np deltoro, ale można to spokoinie rozpędzić do 70 i pewnie więcej. Sam jestem ciekaw i pewnie w innym motorze rozwierconym aż do 175 będę testował którąś z propozycji która tu padła, ale do serii na razie starczy mi G20
-
- Kontaktowanie:
Dokladnie silnik wsk 125 jezeli jest w pelni sprawny wystarcza do normalnej jazdy. Obecnie mam zalozona zebatke 14 i daje rade spokojnie mozna jechac 70 kmh
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
Zgadzam się, że 125 to nie wyścigówka, ale moje G20' to same złomy, a M.Hetmann z Puszczykowa już wariuje z cenami i terminami, no i ostatnie opinie też ma kiepskie.
-
- Kontaktowanie:
Jezeli dysza nie jest rozkalibrowana a plywak trzyma odpowiedni poziom to przeciez tam niema wielkiej filozofii. U mnie przepustnica ma ogromny luz pomimo ze stuka to trzyma ladnie obroty i reaguje na srube od powietrza.
- Szczepan
- Kontaktowanie:
Z S01 przy stosunkowo niewielkim nakładzie pracy można zrobić coś czym można już się pobawić
Na 21mm kultura pracy, oraz uzyskiwane osiągi są nieosiągalne dla G20. Druga kwestia, że taki gaźnik można ogarnąć sobie w cenie 1/3 regeneracji G20. Więc jeśli komuś nie zależy na 100% oryginalności to można zakładać w ciemno.
@Kosa
Świeca wygląda w sam raz, chyba nie ma co więcej kombinować.

@Kosa
Świeca wygląda w sam raz, chyba nie ma co więcej kombinować.
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
- Kosa
WSK Z2
WSK L
Komar Sport
Komar 2350
- Kontaktowanie:
Też mi się tak wydaje. Szczerze mówiąc przez 2 godziny wczoraj próbowałem ustawić gaźnik z założonym filtrem od "malucha" i kicha - chyba przyzwyczaił się do tego chińskiego stożka:) bo albo mulił od dołu, albo odcinał przy 40 km/h - męczarnia - wyglądałem jak osioł ze śrubokrętem w zębach na 30 stopniowym upale ujeżdżając tam i z powrotem
. Koniec końców wróciłem do stożka, przeprosiłem gaźnik za tortury i wszystko ładnie gada:)
Kiedyś na forum widziałem, że ktoś dostał komorę pływakową z alu a nie z plastiku - macie jakieś namiary tak na przyszłość? Zestawy naprawcze z uszczelkami są na alledrogo ale tej komory nie znalazłem...

Kiedyś na forum widziałem, że ktoś dostał komorę pływakową z alu a nie z plastiku - macie jakieś namiary tak na przyszłość? Zestawy naprawcze z uszczelkami są na alledrogo ale tej komory nie znalazłem...
-
- Moje maszyny: swidnik
- Kontaktowanie:
Ja kiedyś filtr z malucha przerabiałem w 175. Na seryjnej dyszy nie szło jeździć. Iglica niżej, wyżej. Poziom paliwa regulowany i śruba od składu mieszanki. Ciągle buczał, a nie wkręcał płynnie. Za dużo z tym grzebania względem efektu.
- Szczepan
- Kontaktowanie:
Kosa, prosta sprawa do ogarnięcia, a odpuszczasz od razu
Zalewać ci zaczęło, filtr malucha ma dużo mniejszą przepustowość od takiego stożka, na którym chodzi w sumie jak bez filtra. Wystarczy dać więcej powietrza na śrubce od składu mieszanki i tyle.
Ja filtr malucha stosowałem chyba na każdym z Wueskowych gaźników, od G20, przez Pegaza poprzez Dellorto 21 i 28 . Wszędzie wystarczała podstawowa regulacja składu mieszanki i chodziło liga
Co do komory pływakowej, to kup na Mielochu oryginalną komorę i uszczelkę od Dellorto. W tym czarnym mam alu komore.

Zalewać ci zaczęło, filtr malucha ma dużo mniejszą przepustowość od takiego stożka, na którym chodzi w sumie jak bez filtra. Wystarczy dać więcej powietrza na śrubce od składu mieszanki i tyle.
Ja filtr malucha stosowałem chyba na każdym z Wueskowych gaźników, od G20, przez Pegaza poprzez Dellorto 21 i 28 . Wszędzie wystarczała podstawowa regulacja składu mieszanki i chodziło liga

Co do komory pływakowej, to kup na Mielochu oryginalną komorę i uszczelkę od Dellorto. W tym czarnym mam alu komore.
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
- Kosa
WSK Z2
WSK L
Komar Sport
Komar 2350
- Kontaktowanie:
No właśnie, że za diabła nie mogłem wyregulować odpowiedniego składu - spróbuję za jakiś czas jak się skończą te przeklęte upały... Jak wykręcałem regulację to strasznie mulił, z kolei po zbyt mocnym wkręceniu ledwo zipał przy 40 km/h. Regulowałem po pół obrotu...
-
- Moje maszyny: Wsk 125 M06B3
- Kontaktowanie:
Panowie jaka linke zastosować do gaźnika dellorto 21 oryginał jest za krótki
- Kosa
WSK Z2
WSK L
Komar Sport
Komar 2350
- Kontaktowanie:
Mam mały problem z PHBG21mm - pierwsze odpalenie w tym sezonie na strzał:) Niestety moto wchodzi na obroty i nie ma opcji, żeby je obniżyć. Rozebrałem i czyściłem dwa razy, co lepsze jeżeli odpalę i wyciągnę ssanie to obroty spadają i trzyma je równo ale kompletnie nie da się jechać - kopci jak wściekły i nie ma ducha. Po opuszczeniu ssania obroty automatycznie rosną ale jazda idzie bez problemu. Jakieś podpowiedzi? Wąż między gaźnikiem a cylindrem szczelny, zbędne otwory zamknięte, uszczelki całe... Cały zeszły sezon zapierdzielała aż miło a dzisiaj taki zonk...
-
- Moje maszyny: Wsk 175 garbuska,wsk 125
- Kontaktowanie:
Witam mam problem zalozylem do wsk 125 gaznik dellorto 21mm chinski . I mam problem poniewaz zalewa go kupilem zestaw iglic,dysz lecz to nie pomaga,zmienialem poziom w komorze to samo gdzie szukac przyczyny. Na luzie wkreca sie lec gdy chce jechac gdy sie zagrzeje przerywa.Silnik swiezo po remoncie zaplon cdi
-
- Moje maszyny: wsk M06B3
- Kontaktowanie:
A ssanie wyłączasz po uruchomieniu? Jaka dysza? na którym rowku Iglica? nie blokuje się pływak?