Tak, bardzo chętnie sobie jeszcze dorzucę do problemów badziewie w postaci stykowego zapłonu... rada dnia, dzięki wielkie

tylko ja na moich platynkach moge jechcac gdzie chce i odpalam od kopa. wszystko zalezy w jakim stanie jest aparat zaplonowy.
Bo jesteś u mnie w garażu i wiesz lepiej ode mnie, od nowa, powoli:
Cewki mogą mieć zwarcie na szpilkach, bądź gdziekolwiek przed stacyjką. Już jedno zwarcie wyłapałem - było na szpilce od gaszenia, po rozgrzaniu silnika (jak jeszcze odpalał) masowało do karterów i powodowało brak iskry. Na dwóch pozostałych szpilkach (zestaw z gmoto) może być to samo.
Natomiast kloego Daniel22 Ciebie uprasza sie o stonowanie tresci twoich postow , koledzy chcieli pomoc I podpowiadali co moglo byc przyczyna twoich problemow. Lecz ty z miejsca odrzucasz ich teorie po czym wracasz w kolejnych postach z takim wlasnie sposobem rozwiazania/eliminacji problem(lampa stroboskopowa+wiertarka, lewe powietrze...) I oczywiscie wiesz lepiej.
Samoróbką robioną jak widać po zdjęciach z poprzedniej strony, robioną na kolanie. Przecież widać od razu po sposobie wycięcia podstawy... Oglądałeś te zdjęcia?
Nie dziwię się wcale
W tej chwili chcę to zrobić raz a porządnie, wszystkich potencjalnych problemów się pozbyć naraz. Wiem, że dla iskry to nie ma znaczenia. Nie chcę, żeby to było źle podłączone.ale jeden z kabli masz przylutowany w miejsce starej cewki świetlnej. Jeden pin w prawo masz koniec cewek ogólnie, tam się wlutuj i po robocie. Nie ma to żadnego znaczenia do iskry, ale jak już chcesz naprawiać....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości