Moja B3
- 
				Mixol
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125 1979r.
 WSK 175 1980r.
 CZ 477 73r.
 Mińsk 400A 90r.
- Kontaktowanie:
Re: Moja B3
Bardzo fajna relacja, na jakim tłoku robisz szli ?
Jaki stosujesz Mixol, ten z Orlenu ?Jestem miło zaskoczony jak wygląda ten silnik po takim przebiegu na tym oleju.Co do Luxu 10, sam stosuję i uważam że do tych sprzętów jest jak najbardziej OK.Teraz poskładać i czekać do wiosny, szkoda że padła w sierpniu bo wrzesień też był piękny do jazdy.

Jaki stosujesz Mixol, ten z Orlenu ?Jestem miło zaskoczony jak wygląda ten silnik po takim przebiegu na tym oleju.Co do Luxu 10, sam stosuję i uważam że do tych sprzętów jest jak najbardziej OK.Teraz poskładać i czekać do wiosny, szkoda że padła w sierpniu bo wrzesień też był piękny do jazdy.
- zmyngut
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
Tłok to almot ten ak20. A jaki mixol? No mixol normalnie  - a tak szczerze  to ten z Lotosu bo taki mają w najbliższym sklepie. Poskładać tak- ale czekać do wiosny? Chyba nie wytrzymam. Mam nadzieję, że jeszcze będzie dobra pogoda.
 - a tak szczerze  to ten z Lotosu bo taki mają w najbliższym sklepie. Poskładać tak- ale czekać do wiosny? Chyba nie wytrzymam. Mam nadzieję, że jeszcze będzie dobra pogoda.

- a tak szczerze  to ten z Lotosu bo taki mają w najbliższym sklepie. Poskładać tak- ale czekać do wiosny? Chyba nie wytrzymam. Mam nadzieję, że jeszcze będzie dobra pogoda.
 - a tak szczerze  to ten z Lotosu bo taki mają w najbliższym sklepie. Poskładać tak- ale czekać do wiosny? Chyba nie wytrzymam. Mam nadzieję, że jeszcze będzie dobra pogoda.- zmyngut
- Kontaktowanie:
Wszystko jakoś tak jak po grudzie szło- miałem wrażenie, że wszyscy się sprzysięgli. W międzyczasie z szuflady wyleciało to- kupione kiedyś jeszcze za 37 PLN:
przecież potrzebne jest sprzęgło
Jeszcze tylko wycinanka i już lepiej wygląda
Co prawda uszczeleczka zrobiona z naddatkiem- do obcięcia co by żadne frędzle nie wystawały.
No i nareszcie dojechał jego wysokość No i wydawało się, że teraz będzie z górki bo już aby dotknąć ale jak to w życiu- tysiąc spraw "ważniejszych niż ten twój motor". No i była przerwa. Mało człowieka szlag nie trafił, bo zamiast składać to ja się jakimiś pierdołami zajmuję. A pogoda była luks.
Wtem.... Ale żeby nie było za szybko (przecież sprzysięgli się...) to trzeba było zapłon poprawić, a właściwie samą podstawkę mojego cdi wymienić. Moja przeróbka z oryginalnej podstawy cewek zwyczajnie zaczęła się rozłazić. Ale teraz jest taka profi I wtedy przyszła sobota (wczoraj). Powiedziałem jak mi kto dzisiaj przeszkadzał będzie to zabiorę go na wycieczkę na ciemną stronę
I wtedy przyszła sobota (wczoraj). Powiedziałem jak mi kto dzisiaj przeszkadzał będzie to zabiorę go na wycieczkę na ciemną stronę   . No i wieczorem odpalił
 . No i wieczorem odpalił   

. Kto składał ten wie jaka to radocha...
Dzisiaj nie patrząc na to, że niedziela wszystko zostało poskładane i odbyła się pierwsza jazda- całe 5km. Może krótko ale w samym polarze i 11 stopniach... Prawa ręka świerzbiła ale nie wolno. Wygląda, że jest ok. Fajnie to jeździ, nie zatarło się to chyba będzie dobrze.
 to chyba będzie dobrze.
I proszę nie zadawajcie pytań typu "ile kosztowało". W tym miejscu opada kurtyna milczenia. Mam nadzieję, że pojeździ co najmniej tyle ile jego poprzednik.

No i nareszcie dojechał jego wysokość No i wydawało się, że teraz będzie z górki bo już aby dotknąć ale jak to w życiu- tysiąc spraw "ważniejszych niż ten twój motor". No i była przerwa. Mało człowieka szlag nie trafił, bo zamiast składać to ja się jakimiś pierdołami zajmuję. A pogoda była luks.
Wtem.... Ale żeby nie było za szybko (przecież sprzysięgli się...) to trzeba było zapłon poprawić, a właściwie samą podstawkę mojego cdi wymienić. Moja przeróbka z oryginalnej podstawy cewek zwyczajnie zaczęła się rozłazić. Ale teraz jest taka profi
 I wtedy przyszła sobota (wczoraj). Powiedziałem jak mi kto dzisiaj przeszkadzał będzie to zabiorę go na wycieczkę na ciemną stronę
I wtedy przyszła sobota (wczoraj). Powiedziałem jak mi kto dzisiaj przeszkadzał będzie to zabiorę go na wycieczkę na ciemną stronę   . No i wieczorem odpalił
 . No i wieczorem odpalił   

. Kto składał ten wie jaka to radocha...Dzisiaj nie patrząc na to, że niedziela wszystko zostało poskładane i odbyła się pierwsza jazda- całe 5km. Może krótko ale w samym polarze i 11 stopniach... Prawa ręka świerzbiła ale nie wolno. Wygląda, że jest ok. Fajnie to jeździ, nie zatarło się
 to chyba będzie dobrze.
 to chyba będzie dobrze.I proszę nie zadawajcie pytań typu "ile kosztowało". W tym miejscu opada kurtyna milczenia. Mam nadzieję, że pojeździ co najmniej tyle ile jego poprzednik.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- 
				waldek19
- Moje maszyny: WSK 175
- Kontaktowanie:
U kogo robiłeś szlif cylka.

- zmyngut
- Kontaktowanie:
Szlif tutaj:
Rzucidło Sylwester. Szlifowanie wałów, bloków, korbowodów, 24-220 Niedrzwica Duża; ul. Kraśnicka 58, 24-220 Niedrzwica Duża, tel. 503 722 544. Trochę musiałem poczekać ale wygląda ok i na razie jeździ ok. Pierwszy raz tam robiłem także takiej miarodajnej opinii jeszcze nie mam.
Wysyłkowo prawdopodobnie nie robią.

Rzucidło Sylwester. Szlifowanie wałów, bloków, korbowodów, 24-220 Niedrzwica Duża; ul. Kraśnicka 58, 24-220 Niedrzwica Duża, tel. 503 722 544. Trochę musiałem poczekać ale wygląda ok i na razie jeździ ok. Pierwszy raz tam robiłem także takiej miarodajnej opinii jeszcze nie mam.
Wysyłkowo prawdopodobnie nie robią.
- 
				Mixol
- Moje maszyny: WSK 125 1979r.
 WSK 175 1980r.
 CZ 477 73r.
 Mińsk 400A 90r.
- Kontaktowanie:
I super, skąd ja to znam, normalnie kilka dni i jest po temacie.Ale jak się ma żonę,dzieci - Tato nudzi mi się, dom itp to tak wygląda.Ciężko pogodzić wszystko, wieczorem padam na ryj i nie chce się siedzieć w garażu.
Na ile setek robiłeś szlif pod tego Almota ?

Na ile setek robiłeś szlif pod tego Almota ?
- 
				waldek19
- Moje maszyny: WSK 175
- Kontaktowanie:
A tulejki w karterach wymieniałeś sam czy też komuś zlecałeś?

- zmyngut
- Kontaktowanie:
Szlif był na 0,05.
Teraz były nie ruszane bo się nie zużyły. Poprzednio były dorabiane z brązu- wtedy miałem łatwiej bo w pracy miałem tokarza.
- zmyngut
- Kontaktowanie:
Jedyne czym dysponuję to suwmiarka do 0,02mm co uważam jest za mało dokładnie. poniżej zdjęcie jak to wyglądało po rozebraniu- jedna podkładka wyraźnie starta na średnicy i grubości (na zdjęciu podkładki leżą jedna na drugiej), przekładka między rzędami rolek wypadła w takich kawałkach: W niedzielę 8 listopada była piękna pogoda i żal było nie skorzystać. Silnik przejechał na razie tylko 144km - jeździ to nawet fajnie, nie zatarło się
 , wygląda, że będzie ok. Szkoda, że już jest paskudna jesień ...
, wygląda, że będzie ok. Szkoda, że już jest paskudna jesień ...Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.