Witajcie.
Mam może głupie pytanie, ale bawił się ktoś w zmniejszenie pojemności 175 na 125 w silnikach W2B ?
Wiem że istnieje coś takiego jak silnik W1 pojemności 125ccm
Mam w swoich zapasach kilka silników i chęcią człowiek by poeksperymentował i chodzi mi po głowie.. 125 ccm ale z zachowaniem wyglądu silnika 175. Czyli taki jak by W1.
Może macie jakieś pomysły ?
Sądzę że wstawienie w cylinder innej tuleji + tłok + przebicie korby dało by już coś, tylko czy taką teorie da się wprowadzić w życie w normalnych pieniądzach ? Jak z zachowaniem otwarć kanałów dla tłoka, jaką może to wygenerować moc, czy trzeba by bardzo ingerować w kartery ?
Jest to luźna dyskusja i wszelkie pomysły są mile widziane.
Silnik W2B 175 zmniejszenie pojemności do 125
- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
- zmyngut
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
Re: Silnik W2B 175 zmniejszenie pojemności do 125
Nie jest to moje zdjęcie- ale kiedyś już ktoś próbował- przepraszam właściciela zdjęcia, że nie pytam o zgodę (nawet nie wiem czyje to), ale mam nadzieję, że się nie obrazi. Nie wiem czy to nawet tu na forum ktoś tego nie zrobił. Dawno to było już. W tym przypadku chodziło o jazdę na legalu na kat. B
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Junak M10
WSK 175
Komar - Lokalizacja: Gołaszewo
- Kontaktowanie:
Re: Silnik W2B 175 zmniejszenie pojemności do 125
Taką wydumkę widziałem na zlocie w Krzyżówkach koło Lipna i muszę przyznać że nawet ładnie to pracowało.
A może nawet to była ta co na zdjęciu.
A może nawet to była ta co na zdjęciu.