Malowanie proszkowe Romet.
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06B3 85 ROK,
MZ ETZ 250 86 ROK,
JAWA 350 TS 87 ROK, - Kontaktowanie:
Malowanie proszkowe Romet.
Witam, mam pytanie dotyczące malowanie proszkowego. Chodzi o to czy gdy położy się na warstwę malowaną proszkową jeszcze lakier bezbarwny ,czy to nie będzie za grubo?
- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
Re: Malowanie proszkowe Romet.
...nie będzie za grubo, jeżeli nie nawalą Ci za grubo proszku. Szczególnie zwrócić trzeba uwagę jak przed malowaniem w kolor dajesz jeszcze podkład ale generalnie jak robi to ktoś kto wie o co kaman, wszystko jest dobrze odtłuszczone i nie robi tego najzwyklejszymi przemysłowymi farbami to też będzie ok. Osobiście to co pod klar obrabiam wszystko papierem ściernym na sucho - pisaliśmy o tym w jakimś wątku na forum. Od lat maluję w ten sposób i wygląda super - kontury numerów widać wyraźnie, a połysk wychodzi wtedy taki, że można się mile zdziwić
...

- wkzarci
- Moderator
- Moje maszyny: WSK 175 itp, itd.
- Kontaktowanie:
Rozumiem ze na pomalowana np. ramę proszkiem, później malujesz bezbarwnym na mokro ?czankete pisze: ↑2021-06-26, 06:49...nie będzie za grubo, jeżeli nie nawalą Ci za grubo proszku. Szczególnie zwrócić trzeba uwagę jak przed malowaniem w kolor dajesz jeszcze podkład ale generalnie jak robi to ktoś kto wie o co kaman, wszystko jest dobrze odtłuszczone i nie robi tego najzwyklejszymi przemysłowymi farbami to też będzie ok. Osobiście to co pod klar obrabiam wszystko papierem ściernym na sucho - pisaliśmy o tym w jakimś wątku na forum. Od lat maluję w ten sposób i wygląda super - kontury numerów widać wyraźnie, a połysk wychodzi wtedy taki, że można się mile zdziwić...
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
Śmiało można lakierować bezbarwnymwkzarci pisze: ↑2021-06-26, 11:24Rozumiem ze na pomalowana np. ramę proszkiem, później malujesz bezbarwnym na mokro ?czankete pisze: ↑2021-06-26, 06:49...nie będzie za grubo, jeżeli nie nawalą Ci za grubo proszku. Szczególnie zwrócić trzeba uwagę jak przed malowaniem w kolor dajesz jeszcze podkład ale generalnie jak robi to ktoś kto wie o co kaman, wszystko jest dobrze odtłuszczone i nie robi tego najzwyklejszymi przemysłowymi farbami to też będzie ok. Osobiście to co pod klar obrabiam wszystko papierem ściernym na sucho - pisaliśmy o tym w jakimś wątku na forum. Od lat maluję w ten sposób i wygląda super - kontury numerów widać wyraźnie, a połysk wychodzi wtedy taki, że można się mile zdziwić...
- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
- yazimoo
- Moje maszyny: WSK 125 M06 58'
WSK 125 73'
WFM M06 59' - Lokalizacja: Dynów
- Kontaktowanie:
Na mokro też można, tylko proch trzeba zmatowić przed klarem, np. szara, czarna włóknina.