przezwojenie prądnicy
- wskyellow
- GG: 0
- Kontaktowanie:
przezwojenie prądnicy
witam koledzy;)
wiecie może ile może kosztować u elektryka przezwojenie prądnicy w 175??
wiecie może ile może kosztować u elektryka przezwojenie prądnicy w 175??
- qwert45
- Kontaktowanie:
- juzek1990
- Kontaktowanie:
- wskyellow
- Kontaktowanie:
- ŻbiKu
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
- wskyellow
- Kontaktowanie:
poważnie mówię. podłączałem żaróweczkę kopałem, i nic. dodam jeszcze, że żarówka była na 1,5V. taż mi się nie chce w to wierzyć, bo w tamtym sezonie jeździłem nią i to na zdechłym aq, i prąd był niezły.
Odstawiłem ją do garażu, zabezpieczyłem na zimę, (wsk, oczywiście;), i próbuję odpalić i nic, to sprawdziłem prądnicę.
A właśnie,
co myślicie o tym że wieśka nie chce odpalić? bo podłączałem nawet transformatorek w miejsce aq,taki na 6V, i sprawdzałem świecę (przytknąłem w cylinder i kopnąłem) i niestety nic, żadnej iskry nie chce dać. a dosłownie 5 minut wcześniej kopałem i iskra była. normalnie jestem w kropce.
Odstawiłem ją do garażu, zabezpieczyłem na zimę, (wsk, oczywiście;), i próbuję odpalić i nic, to sprawdziłem prądnicę.
A właśnie,
co myślicie o tym że wieśka nie chce odpalić? bo podłączałem nawet transformatorek w miejsce aq,taki na 6V, i sprawdzałem świecę (przytknąłem w cylinder i kopnąłem) i niestety nic, żadnej iskry nie chce dać. a dosłownie 5 minut wcześniej kopałem i iskra była. normalnie jestem w kropce.
-
- Kontaktowanie:
- qwert45
- Kontaktowanie:
- wskyellow
- Kontaktowanie:
Andi, po co mam kupować akumulator skoro nie mam ładowania?
po to żeby stał bezużytecznie w garażu i się starzał?
Do póki nie będę miał zrobionego ładowania to nie będę kupować aq.
trudno. nie pojeżdżę najwyżej w tym sezonie. i nie martw się że chcę ją podłączać na krótko żeby tak jeździć.
nic z tych żeczy qwert.
podłączyłem jeden kabelek od zapłonu do cewki, a do drugiego styku cewki podłączyłem transformatorek, i odpaliłem. na odpalonym silniku po kolei sprawdzałem kabelki wychodzące z prądnicy i nic. chyba dam ją do przewinięcia.
pomóżcie trochę. co o tym myślicie? może ktoś miał już taki problem.
acha,
prądnica nigdzie nie wygląda na nadpaloną.
po to żeby stał bezużytecznie w garażu i się starzał?
Do póki nie będę miał zrobionego ładowania to nie będę kupować aq.
trudno. nie pojeżdżę najwyżej w tym sezonie. i nie martw się że chcę ją podłączać na krótko żeby tak jeździć.
nic z tych żeczy qwert.
podłączyłem jeden kabelek od zapłonu do cewki, a do drugiego styku cewki podłączyłem transformatorek, i odpaliłem. na odpalonym silniku po kolei sprawdzałem kabelki wychodzące z prądnicy i nic. chyba dam ją do przewinięcia.
pomóżcie trochę. co o tym myślicie? może ktoś miał już taki problem.
acha,
prądnica nigdzie nie wygląda na nadpaloną.
- luk@sz
- Kontaktowanie:
- wskyellow
- Kontaktowanie:
oczywiscie że wykręcałem, mamją teraz przy sobie w domu.
przyglądałem się i nie wygląda nic na urwane czy coś w tym stylu.
tak mi się wydaje chociaż sie nieznam. a prądnica była w motorku od nowości i nigdy nie była wykręcana.
[ Dodano: 2007-06-29, 15:02 ]
a, zapomniałem dodać że jest troszkę mokra od oleju ze skrzyni.
myślicie że ma to jakieś znaczenie?
chyba tak, co?
przyglądałem się i nie wygląda nic na urwane czy coś w tym stylu.
tak mi się wydaje chociaż sie nieznam. a prądnica była w motorku od nowości i nigdy nie była wykręcana.
[ Dodano: 2007-06-29, 15:02 ]
a, zapomniałem dodać że jest troszkę mokra od oleju ze skrzyni.
myślicie że ma to jakieś znaczenie?
chyba tak, co?
- 125 arek
- GG: 6055683
- Moje maszyny: M 06 B1
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
No dobrze pomogę Ci naprawić Twoją prądnicę , ale najpierw odpowiesz mi na kilka pytań, proszę tylko byś odpowiadał dokładnie na pytania.
oto pytania .
1. ile kabli wychodzi z prądnicy
2. jakie kolory mają kable wychodzące z prądnicy
Po odpowiedzi na te pytania zadam Ci jeszcze kilka, ale wcześniej muszę znać odpowiedz na te , czekam na odpowiedź .
Akumulator kazałem Ci kupić po to byś nie musiał używać transformatorków , na samym akumulatorze bez ładowania można pojeździć a na transformatorku niestety nie .
oto pytania .
1. ile kabli wychodzi z prądnicy
2. jakie kolory mają kable wychodzące z prądnicy
Po odpowiedzi na te pytania zadam Ci jeszcze kilka, ale wcześniej muszę znać odpowiedz na te , czekam na odpowiedź .
Akumulator kazałem Ci kupić po to byś nie musiał używać transformatorków , na samym akumulatorze bez ładowania można pojeździć a na transformatorku niestety nie .
- leśia
- GG: 11543476
- Kontaktowanie:
jak już piszecie panowie o prądnicy to która jest lepsza ta na 6V czy na12V?
składam drugi czwórkę i tak myślę która prądnica byłaby lepsza?

składam drugi czwórkę i tak myślę która prądnica byłaby lepsza?

\...lubisz to się bawisz.../
http://www.youtube.com/watch?v=GSDNg6IZla0
http://www.youtube.com/watch?v=GSDNg6IZla0
- wskyellow
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Wiemy już że masz instalację na 6V.
Teraz musisz uruchomić silnik(potrzebny akumulator na 6V), zakładam że silnik uruchomiony, Będzie teraz potrzebna żarówka 6V i około 10 Watt( wyciągnij z tylnej lampy podłużną żarówkę od świateł pozycyjnych i upewnij się że jest dobra ) .
Wyciągnij kable brązowy, żółty i niebieski wychodzące z prądnicy z zacisków kostki pod siedzeniem .
Podłącz brązowy kabel do jednego końca żarówki a do drugiego końca przytknij kabel żółty, żarówka powinna się oświecić .
Następnie podłącz tak samo żarówkę pomiędzy kabel brązowy i kabel niebieski, żarówka powinna się oświecić .
Pozostaje do sprawdzenia kabel czerwony, tutaj będzie potrzebna żarówka na 12V najlepiej z reflektora od świateł głównych 12V 35/35 Watt, podpinamy ją pomiędzy kabel czerwony a masę czyli np do silnika, wtedy żarówka powinna świecić .
Pamiętaj że napisałem jaką żarówkę masz zastosować, żadne żarówki na 1,5V od latarek mnie nie interesują .
czekam na wyniki testu .
Teraz musisz uruchomić silnik(potrzebny akumulator na 6V), zakładam że silnik uruchomiony, Będzie teraz potrzebna żarówka 6V i około 10 Watt( wyciągnij z tylnej lampy podłużną żarówkę od świateł pozycyjnych i upewnij się że jest dobra ) .
Wyciągnij kable brązowy, żółty i niebieski wychodzące z prądnicy z zacisków kostki pod siedzeniem .
Podłącz brązowy kabel do jednego końca żarówki a do drugiego końca przytknij kabel żółty, żarówka powinna się oświecić .
Następnie podłącz tak samo żarówkę pomiędzy kabel brązowy i kabel niebieski, żarówka powinna się oświecić .
Pozostaje do sprawdzenia kabel czerwony, tutaj będzie potrzebna żarówka na 12V najlepiej z reflektora od świateł głównych 12V 35/35 Watt, podpinamy ją pomiędzy kabel czerwony a masę czyli np do silnika, wtedy żarówka powinna świecić .
Pamiętaj że napisałem jaką żarówkę masz zastosować, żadne żarówki na 1,5V od latarek mnie nie interesują .
czekam na wyniki testu .
- wskyellow
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
- wskyellow
- Kontaktowanie:
???
czy to że nie miałem czasu na wstawienie zdjęć to znaczy, że "palę głupa"?
tu są zdjęcia
[ Dodano: 2007-07-05, 00:23 ]
chociaż nie wiem czy potrzebnie je wstawiłem, bo sądząc ze sposobu twojej wypowiedzi i tak nie zamierzałeś mi pomóc.
TAK SIĘ NIE POWINNO ROBIĆ!!!
[ Dodano: 2007-07-05, 18:11 ]
i kto tu pali głupa
czy to że nie miałem czasu na wstawienie zdjęć to znaczy, że "palę głupa"?
tu są zdjęcia
[ Dodano: 2007-07-05, 00:23 ]
chociaż nie wiem czy potrzebnie je wstawiłem, bo sądząc ze sposobu twojej wypowiedzi i tak nie zamierzałeś mi pomóc.
TAK SIĘ NIE POWINNO ROBIĆ!!!
[ Dodano: 2007-07-05, 18:11 ]
i kto tu pali głupa
MoTóR nie umiera nigdy