Doszliśmy do wniosku (ja czyli Paweł i ta czarna czyli M06B3

Model WSK 125 M06B3, rok urodzenia: 1978, dowód osobisty yyyy znaczy rejestracyjny oczywiście posiada, OC również i do kompletu oczywiście aktualne badanie techniczne-generalnie w rodzinie od urodzenia yyy od tzw. "nowości". Ja osobiście jestem nieco od niej starszy ale nie to jest najważniejsze. Uprzedzając głosy o pewnej niezgodności rocznika z wyglądem (bak, duże metalowe boczki i przednia lampa) wyjaśniam: ładnych kilkanaście lat temu, gdy jeszcze jako nieletni nie miałem zbyt wiele do powiedzenia, mój osobisty tata w przypływie dobroci pożyczył "na chwilę" naszą maszynę jednemu takiemu jak się potem okazało gudłajowi, a przecież wszyscy wiedzą, że żony i motocykla się nie pożycza NIGDY!!!! No i niestety- maszyna wróciła ze zbitą szybką licznika (lampy baran chyba nie umiał stłuc bo do dzisiaj jest cala-fachowiec), okorowanym zbiornikiem (lekko ale jednak) i bez kompletu narzędzi- fabrycznej pompki nie udało mu się zgubić i mam ją do dzisiaj. Wspólnie i w porozumieniu doszliśmy do wniosku, że tak być nie może i nasze spojrzenie powędrowały w róg wynajmowanego garażu, gdzie stał taki rocznik 74 (służący za magazyn części zamiennych) i to właśnie z tego rocznika pochodzą bak i cala reszta. Przez to, że tą wueską zostało przewiezione kilka ładnych ton we wszelkiego rodzaju siatach płodów rolnych i innego badziewia (nawet połówka świni jechała- no nie kierowała ale i kask nie był wymagany) ze złotych szparunków na baku jak i logo niewiele zostało niestety. Lakier oczywiście oryginalny- posiada już niewielkie ubytki ale tragedii nie ma. zresztą oceńcie sami. Mam nadzieję, że nie zostanę zrugany za ten nieco przydługi opis ale tak jakoś wyszło. Mógłbym jeszcze parę rzeczy napisać np. jak to było jechać pekaesem po nowy wał) ale dbając o dobro czytających narazie na tym poprzestanę.
p.s. siedzenie made by mama pod dyrekcją taty- pamiętam to szycie- i ta relacja szef- szwaczka (nitów nie było gdzie kupić to jest na śruby-derma ma ze 20 lat i nadal jest elastyczna).
p.s. II na wszelkie pytania chętnie odpowiem- wszelkie rady, sugestie etc. mile widziane.pozdrawiam