Chciałbym zaprezentować wam moją WSKe M06 B1 z 1970r (dane z tabliczki), proszę oceńcie jej oryginalność oto zdjęcia przepraszam za jakość ale robione telefonem nie miałem przy sobie aparatu:( Z moich ustaleń brakuje w niej: siedzenia, licznika (mocno uszkodzony), ramki lampy przedniej, szkła przedniego, odblasku, całej tylnej lampy, stopka centralna niestety pęknięta, osłon gaźnika i klamki od hamulca przedniego. Zbiornik i przednie kolo jest, ale niestety nie widoczne na zdjęciach. Nie wiem czy to są oryginalne koła mają po cztery żeberka na bębnach.
Zastanawia mnie ta lampa tylna czy taka była w oryginale? Silnik też nie jest od niej na 100% sam go kiedyś założyłem, ale posiadam chyba oryginalne kartery nie wiem czy da się z nich coś odzyskać, jutro postaram się wstawić ich zdjęcia i ocenicie czy jest sens je ruszać. Teraz kilka pytań co do jej odrestaurowania
Felgi powinny być pomalowane czy w chromie?
Ile mniej więcej może kosztować położenie chromu na wszystkie elementy?
Może zna ktoś jakiś kod lakieru do tej wski?
Czy po położeniu lakieru powinno się kłaść lakier bezbarwny aby się świeciła?
Silnik wystarczy dobrze umyć czy trzeba go polerować? Chciałbym aby był tak jak w oryginale.
Trochę tego jest ale chciałbym ją przywrócić do jazdy i oryginalności dlatego z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i opinie