Chciałbym pokazać Wam moją WSK 175. Długo zwlekałem z tą decyzją ponieważ moje moto nie jest już w oryginalnym stanie...
Może na wstępie trochę historii

WSK zakupiłem w 1996 roku od drugiego właściciela z przebiegiem 6860 km. Jako że były to czasy w których nikt w mojej okolicy nie przywiązywał uwagi co do oryginalności WSK, następnego dnia po zakupie motocykl został lekko przerobiony. Z czasem tych przeróbek przybywało. Po zrobieniu prawa jazdy w 1997 r WSK od razu została zarejestrowana. Dzielnie i bezawaryjnie mi służyła i nabijała kilometry. Niestety mocy zaczęło brakować i zakupiłem MZ ETZ 250 a moją ulubioną WSK sprzedałem kuzynowi

Ciężko mi było się z nią rozstać ale niestety kwestie finansowe przeważyły o sprzedaży. Po około pół roku męczarni psychicznej odkupiłem moje ulubione moto

W 2002 roku postanowiłem zrobić kapitalny remont całego motocykla. W silniku zawitał nowy wał, skrzynia biegów, sprzęgło z łańcuszkiem i zębatką za wale, cylinder otrzymał 1 szlif do tego wszystkie łożyska, zmieniacz biegów i gaźnik. Oczywiście wszystko na oryginalnych częściach. Na szczęście nie było wtedy jeszcze chińskich podróbek

Pierwsze zachowane zdjęcie pochodzi z 2004 r ze złożonym silnikiem. Kolejne zdjęcie to już 2005 r Kilka elementów przybyło np tylne kolo zaplecione na feldze od MZ. Przygotowane zostały również części do lakierowania. Gdy wszystko zostało pomalowane, WSK została złożona. Przez 7 lat nic sie nie zmieniło z powodu notorycznego braku czasu

Wszelkie uwagi mile widziane