Witam! Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Kobuza. Jednakże mam problem i chciałbym znaleźć sposób, by go po prostu zlikwidować. Do rzeczy...mój Kobuz ma tendencje do łamania pierścieni...nie wiem czy to normalne w tych motorach, bo taką wersję też słyszałem, ale w momencie , gdy na "luzie" rozkręcę silnik do wysokich obrotów, to pierścienie pękają i kicha. Trochę to uciążliwe , bo ostatnio dałem się przejechać dość niewprawnemu kierowcy, któremu przez przypadek zamiast dwójki wszedł luz...no i teraz mam silnik do remontu. Jak zdjąłem cylinder, to okazało się, że wał jest na wykończeniu więc silnik mam w częściach. Od znajomego słyszałem, że jest jakaś specjalna nakładka na wał od strony sprzęgła, dzięki której moje problemy się skończą. Czy to prawda? I gdzie mogę dostać taką rzecz? Czy masz może jakieś zdjęcia jak to wygląda(o ile istnieje)? Do maila załączam kilka zdjęć mojego Łobuza=) Pozdrawiam
-Sebastian
W odpowiedzi trochę mu opisałem ew. przyczyny i zaleciłem zajrzeć tu, na nasze forum. Pewnie zajrzy --> dlatego już wcześniej przytaczam jego mail...

.