Ja wiem czy były te kartery wyczyszczone i jakPiórek22 pisze:Przylaczam sie takze do pytania czym byly czyszczone kartery?Gratulacjepawel15 pisze:Czym tak ładnie wyczyściłeś te kartery od Komarka? Bo efekt jest naprawdę super.
Moja wieska 175 m21w2 75r orginał :))
- pawel15
- GG: 2782862
- Moje maszyny: WSK B3 i "Kos" 1980, WSK B3 1977, WSK B1 1969
- Kontaktowanie:
Re: Moja wieska 175 m21w2 75r orginał :))
- marcin14
- Kontaktowanie:
piękna wsk. sam marze o takiej ![:]](./images/smilies/splash.gif)
- mialczaki
- Kontaktowanie:
Witam:)
nie wiedziałem ze to może wzbudzić takie zainteresowanie, to nie jest nic nadzwyczajnego, użyłem do tego wiertarki która zamocowałem w imadle, i ze dwie różne końcówki druciane. Takie żeby było łatwo czyścic płaskie powierzchnie i droga do zakamarkow, ja przygotowywujac jakieś elementy mechaniczne takie jak silnik zawsze zwracałem uwagę podczas czyszczenia i składania żeby to był zrobione jak najlepiej i czyściej, czyli po zlodzeniu silnika nawet ziarnka piasku w srdku nie bylo, juz nie będę wymieniał o aspektach technicznych bo można by długo pisać. Żeby to wszystko o dobrze działało należy zregeenerowac wszystko a nie tylko kilka elementów a resztę zostawić taka jaka jest, bo podczas eksploatacji nie wszystko zużywa sie równomiernie, i szkoda bylo by potem dobrze złożony silnik rozkręcać bo jakis 1 element byl nie wymieniony. Robie to dla swojej zajawki i nie na sprzedaż i w wolnym czasie bo praca i szkoła pochłaniają mi wiele mojego czasu. Dołączam dzisiejsze fotki z jazdy wsk rano po mojej jesiennej okolicy
Pozdrawiam
Michał
nie wiedziałem ze to może wzbudzić takie zainteresowanie, to nie jest nic nadzwyczajnego, użyłem do tego wiertarki która zamocowałem w imadle, i ze dwie różne końcówki druciane. Takie żeby było łatwo czyścic płaskie powierzchnie i droga do zakamarkow, ja przygotowywujac jakieś elementy mechaniczne takie jak silnik zawsze zwracałem uwagę podczas czyszczenia i składania żeby to był zrobione jak najlepiej i czyściej, czyli po zlodzeniu silnika nawet ziarnka piasku w srdku nie bylo, juz nie będę wymieniał o aspektach technicznych bo można by długo pisać. Żeby to wszystko o dobrze działało należy zregeenerowac wszystko a nie tylko kilka elementów a resztę zostawić taka jaka jest, bo podczas eksploatacji nie wszystko zużywa sie równomiernie, i szkoda bylo by potem dobrze złożony silnik rozkręcać bo jakis 1 element byl nie wymieniony. Robie to dla swojej zajawki i nie na sprzedaż i w wolnym czasie bo praca i szkoła pochłaniają mi wiele mojego czasu. Dołączam dzisiejsze fotki z jazdy wsk rano po mojej jesiennej okolicy
Pozdrawiam
Michał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Ekipa Warszawska rośnie w siłę. Trzebaby zorganizować spotkanie. No chyba że to Piaseczno z innego rejonu Polski.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
- mialczaki
- Kontaktowanie:
Warszawka i okolice Piaseczna , bardzo chętnie
) tylko jeszcze musze prawko wyrobić , chyba ze rowerem przyjadę albo autem
) ale do wiosny sie to zmieni
)
- maykii
- GG: 6056769
- Moje maszyny: M21W2 74r.
M21W2 83r
M06B3 79r. - Lokalizacja: Piaseczno / Siemiatycze
- Kontaktowanie:
Za spotkaniem też jestem za mialczaki podaj gg to pogadamy bo widze że na MTB jeździsz ?
(-; Jak to mówią, "Za motórem, panny sznurem". 
- mialczaki
- Kontaktowanie:
Mam na imie Michał, bo byc mirze sie nie przedstawiłem, a ksywka MIALCZAK, a nie mogłem loginu zrobić mialczak to wyszło mialczaki, dziwnie brzmi jak rodzaj nijaki, ale spoks, na rowerku zaczynałem a potem okazało sie ze i motorek to świetna sprawa tylko ze może nie tak wyczynowo jak na MTB, gdyż wole stare motorki z "tym czymś" a one wymagają szacunku i tak sie nie da 
gg: 4406988
tylko nie zawsze jestem dostępny, ale jak jestem to na pewno odpisze
PS: tak apropo może by gdzieś stworzyć jakis watek albo juz istnieje o spotkaniu, swego czasu przeczytałem je cale szukając odpowiedzi na moje problemy techniczne
a to bylo juz dawno wiec ne pamiętam
Pozdrawiam
Michał
gg: 4406988
tylko nie zawsze jestem dostępny, ale jak jestem to na pewno odpisze
PS: tak apropo może by gdzieś stworzyć jakis watek albo juz istnieje o spotkaniu, swego czasu przeczytałem je cale szukając odpowiedzi na moje problemy techniczne
Pozdrawiam
Michał
- mialczaki
- Kontaktowanie:
robi sie ciepło, moje motorki sa gotowe do hasania tylko pogada deszczowa 
miałem chwilowa przerwę na forum , ale sesja .... i duzo pracy
ale jutro nadrobię
miałem chwilowa przerwę na forum , ale sesja .... i duzo pracy
ale jutro nadrobię
- mialczaki
- Kontaktowanie:
a tu kilka fotek artystycznie 
opłacało sie, bezcenne, za cala resztę zapłacę gotówka albo master card
opłacało sie, bezcenne, za cala resztę zapłacę gotówka albo master card
-
Luk254
- GG: 4842113
- Kontaktowanie:
Wspaniałe motorki, gratulacje i powodzenia 
- mateusz 46
- Moje maszyny: rm 125
- Kontaktowanie:
piekne motory
wsk marzenie
taki ładny żółty sporcik tylko górny wydech by sie przydał !!
wsk marzenie
Ekipa Północ
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Uważam, że górny wydech jest konieczny. Tak bardzo ładny motocykl.
- Gaceczkos
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Koniecznie. Cała Polska sie spotyka, więc i stolica powinnaWojtek pisze:Ekipa Warszawska rośnie w siłę. Trzebaby zorganizować spotkanie. No chyba że to Piaseczno z innego rejonu Polski.
WSK - Wrócisz Szybciej Koleją
- Anzel
- Moje maszyny: Kilkanaście
- Kontaktowanie:
Lepiej spotkajmy się wszyscy w Borkach w wakacje
Naturalnie wymagałoby to olbrzymiego nakładu pracy i sporych środków,ale biorąc pod uwagę jak przyjemnie jest spotkac się w parę osób,to większy zlot byłby czyms rewelacyjnym 
""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
zgodzę się z Sebastianem, powinieneś górny wydech kupić i zamontować.
według mnie pasowało by też tylną lampe "gazelowską" oraz tylne amorki półkryte.
siedzenie masz też chyba już nowszego typu, zdało by się to takie "proste jakby w poziome prażki ;]
oponki masz oryginalne U-6 ? bo tak nie mam pewności.
po za tym podoba mi się ten Sporcik, całkiem nieźle zachowany
według mnie pasowało by też tylną lampe "gazelowską" oraz tylne amorki półkryte.
siedzenie masz też chyba już nowszego typu, zdało by się to takie "proste jakby w poziome prażki ;]
oponki masz oryginalne U-6 ? bo tak nie mam pewności.
po za tym podoba mi się ten Sporcik, całkiem nieźle zachowany
- piotrek7533
- GG: 8916094
- Moje maszyny: WSK M06B3 125 1981r
MZ ETZ 250 1983r
Polonez Caro 1.4GLI - Lokalizacja: Jarosław\Mielec
- Kontaktowanie:
Sporcik fajny szukaj górnego tłumika,lampe żeby był full oryginał.Z tyłu wymień sobie oponę bo już łysieńka jak kolano ![:]](./images/smilies/splash.gif)
- mialczaki
- Kontaktowanie:
Hej
dziękuje za miłe komentarze, teraz jest okres wakacyjny i trochę wyjeżdżam, bo podróżowanie to tez moje pasja. Będę teraz sie przymierzać do rejestracji wsk przez zasiedzenie. Może ktoś ma doświadczenie?? Ale nie chodzi o formę prawno bo pracuje w kancelarji tylko o to jak sformułować takowe pismo
a czytałem juz wiele razy posty ale chętnie bym z kimś doświadczonym zamienił parę zdań, i sam chętnie służę pomocą w sprawach technicznych . GG podałem wcześniej a email : mialczak@op.pl Ostatnio rowerkiem tez trochę śmigam, miałem okazje sie wybrać z moich okolic do Drzewicy rowerkiem
po drodze mijając Nowe Miasto na pilica, gdzie kiedyś dojeżdżała wąska borówka z Piaseczna a jeszcze wcześniej z wawy wilanowskiej. A teraz byłem w Karpaczu w górach stołowych i miałem okazje ze Snieżki, no prawie koopy zjechać rowerkiem choć nie łatwo bylo wejść bo na wyciąg z rowerem nie wpuszczają
a testowałem nowy hamulec przedni, dlatego tez chwilowo budżet na motorki chwilowo okroiłem, ale juz nie długo, sie odkuje
. A co do górnego wydechu to bardzo chętnie choć ciężko bo przeglądam regularnie aukcje i jak sie uda to zakupuje jakieś części za czasów świetności wski na zapas 
Teraz wałczę z czerwonym Komarkiem 2 i jego zapłonem, ale chyba skończy sie na wymianie zapłonu i magneta bo stare jest takj krzywe ze szkoda mi piłować dalej cewkę. Musze zakupić nowe magneto i zastanawiam sie nad wyrobami z allegro nowymi z obecnych czasów. Co do niektórych części uwczesnie produkowanych musze nawet pozytywnie sie wypowiedzieć. Tłok, cylinder pseudo 60ccm, wał i gaźnik. zawsze staram sie wyszukiwać takie części od kogoś kto daje gwarancje i sprzedaje produkty z certyfikatem jakości i spełniające określone normy. Jak ktoś chce to mam namiary na łożyska i uszczelniacze, po dobrych cenach dla porównania łożysko walu do komara chyba 6003 nie pamiętam sklepie przynajmniej ten w wawie na nowol*** 30zł / hurtownia 11 zł i to na dodatek c3 hiszpańskie http://www.stozek.pl/
Pozdrawiam
Michał
dziękuje za miłe komentarze, teraz jest okres wakacyjny i trochę wyjeżdżam, bo podróżowanie to tez moje pasja. Będę teraz sie przymierzać do rejestracji wsk przez zasiedzenie. Może ktoś ma doświadczenie?? Ale nie chodzi o formę prawno bo pracuje w kancelarji tylko o to jak sformułować takowe pismo
Teraz wałczę z czerwonym Komarkiem 2 i jego zapłonem, ale chyba skończy sie na wymianie zapłonu i magneta bo stare jest takj krzywe ze szkoda mi piłować dalej cewkę. Musze zakupić nowe magneto i zastanawiam sie nad wyrobami z allegro nowymi z obecnych czasów. Co do niektórych części uwczesnie produkowanych musze nawet pozytywnie sie wypowiedzieć. Tłok, cylinder pseudo 60ccm, wał i gaźnik. zawsze staram sie wyszukiwać takie części od kogoś kto daje gwarancje i sprzedaje produkty z certyfikatem jakości i spełniające określone normy. Jak ktoś chce to mam namiary na łożyska i uszczelniacze, po dobrych cenach dla porównania łożysko walu do komara chyba 6003 nie pamiętam sklepie przynajmniej ten w wawie na nowol*** 30zł / hurtownia 11 zł i to na dodatek c3 hiszpańskie http://www.stozek.pl/
Pozdrawiam
Michał
- mialczaki
- Kontaktowanie:
A to tak wczoraj śmigałem sobie z kolega
Wueska chwilowo przechodzi kosmetykę nie jeżdżę nia bo staram sie wszystkie drgające rzeczy wyciszyć, czekam na nawa gumę łącznika filtra powietrza z gaźnikiem, zmieniałem prostownik. A komar sie dociera.
Pozdrawiam kolegów z fachu
Wueska chwilowo przechodzi kosmetykę nie jeżdżę nia bo staram sie wszystkie drgające rzeczy wyciszyć, czekam na nawa gumę łącznika filtra powietrza z gaźnikiem, zmieniałem prostownik. A komar sie dociera.
Pozdrawiam kolegów z fachu
- mialczaki
- Kontaktowanie:
witam wszystkich przed świętami 
Czas rozpocząć nowy sezon :0 garaż mam po remoncie i wueska moja doczeka sie nowego gaznixa
Czas rozpocząć nowy sezon :0 garaż mam po remoncie i wueska moja doczeka sie nowego gaznixa
-
Downolander
- Moje maszyny: WSK 125
Romet Ogar 205 - Lokalizacja: Włoszczowa
- Kontaktowanie:
A zarejestrowałeś ją ?